Platforma SecureDrop vă permite să trimiteți într-un mod anonim mesaje și fișiere către reporterii Recorder. Securedrop folosește serviciile software-ului Tor pentru a vă păstra anonimatul. Cu toate acestea, vă recomandăm să evitați utilizarea platformei atunci când sunteți conectați la rețelele de internet din cadrul companiei sau instituției în care lucrați.

Dacă informațiile/documentele pe care vreți să ni le transmiteți nu sunt atât de sensibile încât să necesite o comunicare criptată, vă sfătuim să folosiți adresa de mail a redactiei: [email protected]

Cum să accesați serviciul SecureDrop al Recorder

1

Descărcați și instalați software-ul pentru a accesa rețeaua Tor: https://www.torproject.org. Din motive de securitate, vă sfătuim să nu utilizați rețeaua de acasă sau de la locul de muncă, ci să folosiți o rețea Wi-Fi publică într-o zonă în care ecranul dvs. nu este vizibil pentru camerele de supraveghere. Vă recomandăm să porniți computerul de pe un stick USB cu sistemul de operare securizat Tails, care este disponibil la https://tails.boum.org și include browserul web Tor.

2

După ce lansați browserul Tor, copiați și lipiți URL-ul dloyxma57cot453gnwlwinb5wl2cil7j6x2ldkyi3qmgvqrxpb7dmeid.onion în bara de adrese a browser-ului Tor. După ce pagina se încarcă, veți găsi instrucțiuni suplimentare despre cum să trimiteți fișiere și mesaje către Recorder.

3

Vi se va atribui un cod unic și generat aleatoriu. Dacă un redactor sau editor de la Recorder dorește să vă contacteze în legătură cu informațiile pe care le-ați trimis, vă va lăsa un mesaj în SecureDrop. Mesajele pot fi accesate doar folosind numele dvs. de cod. Această este singura modalitate prin care vă vom putea contacta.

Software-ul SecureDrop este un proiect open source sponsorizat de Freedom of the Press Foundation.

Termeni și condiții

  • Dacă utilizați browserul Tor, trebuie să vă asigurați că pe PC-ul sau Mac-ul dumneavoastră nu există programe malware de înregistrare a tastelor. Vă recomandăm să folosiți sistemul de operare Tails. Țineți cont de faptul că acest sistem de operare nu este disponibil pentru telefoane mobile sau tablete.
  • Orice conținut încărcat pe platformă va fi tratat de noi cu cea mai mare confidențialitate pentru a vă proteja anonimatul.
  • Încărcarea de conținut pe platformă nu reprezintă o garanție că materialele trimise vor fi publicate individual sau în interiorul unui articol de pe site-ul Recorder.
  • Această pagină nu setează cookie-uri și conținut de la terți.
  • Atunci când accesați platforma Recorder SecureDrop, nu vom înregistra adresa dumneavoastră IP, nu vom seta cookie-uri și nu vom afișa conținut de la terți.
  • Redația Recorder nu se face responsabilă de folosirea necorespunzătoare a platformei SecureDrop care ar putea duce la eventuale breșe de confidențialitate.
  • Pentru mai multe informații, puteți accesa site-ul oficial Securedrop: https://securedrop.org/overview/.