Trecut de propriul congres, partidul care guvernează România în pandemie și președintele său se pregătesc acum de un lung interimat la guvernare, ca și cum știrile despre sutele de oameni care mor sau despre miile de infectări în fiecare zi nu i-ar privi direct.

Traversăm deja de o lună o criză guvernamentală pe care am fi putut-o evita și dincolo de care se văd acum colții prădătorilor politici: primarii unor administrații falimentare de a căror bunăvoință depind liderii de partid și, în final, guvernarea.

De ce un guvern minoritar e mai probabil, în acest moment, decât o coaliție majoritară îndelung negociată, dar și care ar putea fi soluția rapidă, dacă PNL va renunța la pretenția de a-l reimpune pe Florin Cîțu la vârful guvernului, explică Cristian Pîrvulescu, analist politic și decanul Facultății de Științe Politice a Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative.

Cele mai plauzibile scenarii după votul de marți, 5 octombrie. Apasă aici pentru a vedea imaginea la dimensiune mare

On the Record este un podcast săptămânal produs de Recorder și susținut de Banca Transilvania. Partener: Aqua Carpatica. Ne găsești pe toate aplicațiile importante: Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify. Avem și un cont dedicat de YouTube.

Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să