PLATĂ CU CARDUL
Alege tipul contribuției
  • Te rugăm să introduci o sumă validă
Te rugăm să introduci un email valid
Te rugăm să validezi casuta
devino membru patreon
Patreon

virament bancar
Donează prin cont bancar:
Asociatia Recorder Community
CONT RON – RO86BACX0000001511885001
CONT EUR – RO59BACX0000001511885002
UniCredit Bank Sucursala București Magheru

Redirecționează | PERSOANE FIZICE
3,5% DIN IMPOZITUL PE VENITURI

Redirecționează | PERSOANE JURIDICE
20% DIN IMPOZITUL COMPANIEI

Întrebări frecvente

Legislația din România permite oricărei microîntreprinderi să facă sponsorizări în limita a 20% din impozitul pe venit, urmănd să vireze către bugetul de stat doar restul de 80% din acest impozit. Sponsorizările pentru microîntrepinderi se pot deduce doar trimestrial. Pentru aceste societăți comerciale, sponsorizările nu se pot face și anual pentru toate trimestrele anterioare.

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi:

PASUL 1. La finalul fiecărui trimestru (de exemplu, înainte de 31 martie pentru trimestrul I), calculează sau estimează cuantumul veniturilor totale pe trimestrul respectiv. Suma care poate fi redistribuită nu ar trebui să depășească procentul maxim de 20% din impozitul pe venit. Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de Codul Fiscal (de exemplu, 25 aprilie pentru trimestrul I).

De ce e în regulă să faci doar o estimare? De multe ori, pentru multe microîntreprinderi e greu de calculat suma totală exactă a veniturilor pe un trimestru până când acesta nu s-a încheiat. Însă, dacă estimarea ta nu corespunde procentului real, legea îi permite contabilului tău să regularizeze sumele pentru sponsorizări (astfel încât să se încadreze în procentul de 20%) în următoarele 28 de trimestre (adică în următorii 7 ani).

PASUL 2. Completează și semnează contractul de sponsorizare de aici cu datele microîntreprinderii tale și cu suma calculată pentru sponsorizare către Asociația Recorder Community.

Dacă dorești, poți completa contractul în format PDF de aici, pe care să îl trimiți apoi semnat la sediul nostru de la adresa: Strada Ion Brezoianu, 23-25, Palatul Universul, Corp B sau pe mail la adresa [email protected]

PASUL 3. Depune suma aferentă sponsorizării în contul Asociației Recorder Community. Precizare importantă: legea spune că trebuie să faci plata până în ultima zi a trimestrului în curs.

PASUL 4. În luna următoare, când contabilul tău va calcula și va raporta către ANAF impozitul pe venit, va deduce din acest cuantum al impozitului suma oferită ca sponsorizare.

PASUL 5. În luna ianuarie a anului următor, contabilul tău trebuie să completeze și să trimită către ANAF Declarația 107 pentru toate sponsorizările efectuate în anul 2021. ANAF actualizează în fiecare an data-limită de depunere a Declarației 107 (în 2021, acest termen a fost pe 25 ianuarie).

Începând cu anul 2019, statul permite ca persoanele fizice care au realizat venituri din salarii și/sau pensii impozabile în România să poată redirecționa până la 3,5% din impozitul pe venit către un ONG.

Dacă vrei să susții Recorder, completează formularul de mai jos și redirecționează o parte din impozitul tău aferent anului trecut către Asociația Recorder Community.

Data până la care formularele pot fi depuse este 20 mai, iar procedura e simplă și nu te costă nimic.

PASUL 1. Descarcă formularul completat deja cu datele noastre. Formularul e pentru anul anterior, pentru că presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.

Formularul 230 pentru 2 ani*

Formularul 230 pentru 1 an

*Conform noului Cod Fiscal, distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit poate fi redistribuit către același beneficiar pentru o perioadă de cel mult doi ani şi va putea fi reînnoită după expirarea perioadei respective.

PASUL 2. Completează doar secțiunea I. Date de identificare a contribuabilului cu datele tale. Semnează formularul în partea din stânga jos.

PASUL 3. Trimite formularul prin una dintre metodele de mai jos:

Scanat sau fotografiat cu telefonul, la adresa de mail [email protected] Asigură-te că fotografia e clară și că toate datele pot fi citite cu ușurință. Noi ne vom ocupa apoi să depunem formularul la ANAF.

Prin poștă sau prin curier la adresa Strada Ion Brezoianu, nr. 23-25, Palatul Universul, Corp B (Talent Garden), Sector 1, București. Mai departe ne ocupăm noi.

La organul fiscal de care aparții, conform adresei din buletin. Poți depune formularul direct la registratură sau prin poștă, cu scrisoare recomandată adresată administrației fiscale. Găsești aici adresele.

Prin serviciul online ANAF Spatiul Privat Virtual, dacă ai semnătură electronică.

 

Persoanele fizice cu profesii liberale sau alte venituri extra-salariale pot redirecționa 3,5% din impozitul pe veniturile de anul trecut prin completarea si depunerea Declaratiei unice 200 de pe site-ul ANAF.

Te rugam sa completezi sectiunea destinata sustinerii unei entitati noprofit cu datele Asociatiei Recorder Community.

Nume: ASOCIAȚIA RECORDER COMMUNITY

Cod de identificare fiscală: 38496301

Cont: RO86BACX0000001511885001

 

Depune apoi declarația în Spațiul Privat Virtual.

Găsești aici mai multe informații despre cum îți poți administra donația recurentă

Direct în cont: Zero.

Braintree (plata direct cu cardul pe site-ul Recorder): 1,9% din valoarea fiecărei tranzacții, plus un alt comision fix de 0,30€

Paypal: 1.9% din valoarea tranzacției, plus un comision fix de 0,35€

Patreon: 10% din valoarea plății (dintre care, 5% este perceput de Patreon, iar aproximativ 5% din tranzație este oprit de procesatorul de plăți)

YouTube membership: 30% din fiecare tranzacție