PLATĂ CU CARDUL
Alege tipul contribuției
  • Te rugăm să introduci o sumă validă
Te rugăm să introduci un email valid
Te rugăm să validezi casuta
Devino membru Patreon
Patreon
Virament bancar
Donează prin cont bancar:
Asociatia Recorder Community
CONT RON – RO86BACX0000001511885001
CONT EUR – RO59BACX0000001511885002
UniCredit Bank Sucursala București Magheru

SMS
Donează prin SMS:
Susține-ne lunar cu o donație de 4 euro, printr-un SMS la 8864 cu textul „RECORDER

Redirecționează | PERSOANE FIZICE
3,5% DIN IMPOZITUL PE VENITURI
Alte modalități de susținere
Întrebări frecvente

Statul permite ca persoanele fizice care au realizat venituri din salarii și/sau pensii impozabile în România să poată redirecționa până la 3,5% din impozitul pe venit către un ONG.

Dacă vrei să susții Recorder, completează formularul de mai jos și redirecționează o parte din impozitul tău aferent anului trecut către Asociația Recorder Community.

Data până la care formularele pot fi depuse este 25 mai, iar procedura e simplă și nu te costă nimic.

PASUL 1. Descarcă formularul completat deja cu datele noastre. Formularul e pentru anul anterior, pentru că presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.

 

Formularul 230 pentru 2 ani*

Formularul 230 pentru 1 an

*Conform noului Cod Fiscal, distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit poate fi redistribuit către același beneficiar pentru o perioadă de cel mult doi ani şi va putea fi reînnoită după expirarea perioadei respective.

PASUL 2. Completează doar secțiunea I. Date de identificare a contribuabilului cu datele tale. Semnează formularul în partea din stânga jos.

PASUL 3. Trimite formularul prin una dintre metodele de mai jos:

Scanat sau fotografiat cu telefonul, la adresa de mail [email protected]. Asigură-te că fotografia e clară și că toate datele pot fi citite cu ușurință. Noi ne vom ocupa apoi să depunem formularul la ANAF.

Prin poștă sau prin curier la adresa Strada Ion Brezoianu, nr. 23-25, Palatul Universul, Corp B (Talent Garden), Sector 1, București. Mai departe ne ocupăm noi.

La organul fiscal de care aparții, conform adresei din buletin. Poți depune formularul direct la registratură sau prin poștă, cu scrisoare recomandată adresată administrației fiscale. Găsești aici adresele.

Prin serviciul online ANAF Spatiul Privat Virtual, dacă ai semnătură electronică.

 

Persoanele care au avut pensie mai mare de 2000 RON lunar în anul anterior pot direcționa 3,5% din valoarea impozitului de venit prin completarea formularului digital de aici. De restul ne ocupăm noi.

Persoanele fizice cu profesii liberale sau alte venituri extra-salariale pot redirecționa 3,5% din impozitul pe veniturile de anul trecut prin completarea si depunerea Declaratiei unice 212 de pe site-ul. ANAF

Te rugam sa completezi sectiunea destinata sustinerii unei entitati noprofit cu datele Asociatiei Recorder Community.

Nume: ASOCIAȚIA RECORDER COMMUNITY

Cod de identificare fiscală: 38496301

Cont: RO86BACX0000001511885001

 

Depune apoi declarația în Spațiul Privat Virtual.

Statul român a introdus de curând o nouă facilitate pentru firmele care vor sa facă sponsorizări prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit sau pe venit. 

Este vorba despre Formularul 177, prin care sponsorizarea se poate face  retroactiv, pentru impozitul plătit de firma ta pe anul trecut. Așadar, dacă pentru anul 2023 nu ai redirecționat 20% din impozitul pe venitul/ profitul firmei tale către Asociația Recorder Community, o mai poți face anul acesta completând Formularul 177 și un contract de sponsorizare în perioada 25 iunie-25 decembrie. De restul se va ocupa ANAF.

Iată care sunt pașii:

  1. Descarcă declarația în format PDF de aici.
  2. Bifează căsuța „Plătitor de impozit pe profit”, respectiv “Plătitor de impozit pe veniturile microîntreprinderilor”, în funcție de categoria în care se încadrează firma ta.
  3. Completează datele firmei tale.
  4. Calculează suma maximă aferentă anului 2022 pe care firma ta o poate redirecționa potrivit legii, adică 20% din impozitul pe care l-ai plătit deja.
  5. Dacă ai apucat să faci deja o sponsorizare în anul 2022, scrie aici suma respectivă. Dacă nu ai făcut nicio sponsorizare, scrie în această căsuță cifra zero.
  6. Aici trebuie să treci diferența dintre sumele inserate mai sus. Această diferență reprezintă suma pe care o poți redirecționa prin acest formular. Banii au ajuns deja la stat atunci când ai plătit impozitul pe anul 2023. Prin depunerea acestui formular, obligi statul să-i direcționeze către Asociația Recorder Community.
  7. Completează datele Asociației Recorder Community. 

ASOCIAȚIA RECORDER COMMUNITY
Cod de identificare fiscală: 38496301
str. Ion Brezoianu, nr.23-25, Construcția C- corp B, mezanin, sector 1, București
CONT RON – RO86BACX0000001511885001
UniCredit Bank Sucursala București Magheru
Contact: [email protected]

8. Validează formularul

9. Completează și semnează contractul de sponsorizare pentru Asociația Recorder Community de aici. După completarea și trimiterea lui, contractul va ajunge automat și la noi. Ți-l vom trimite înapoi semnat și de noi cât mai rapid posibil. 

10. Atașează contractul de sponsorizare în Formularul 177

În termen de 45 de zile de la depunerea Formularului 177, ANAF va prelucra cererea și va efectua plata către Asociația Recorder Community.

Găsești aici mai multe informații despre cum îți poți administra donația recurentă

Direct în cont: Zero.

Braintree (plata direct cu cardul pe site-ul Recorder): 1,9% din valoarea fiecărei tranzacții, plus un alt comision fix de 0,30€

Paypal: 1.9% din valoarea tranzacției, plus un comision fix de 0,35€

Patreon: 10% din valoarea plății (dintre care, 5% este perceput de Patreon, iar aproximativ 5% din tranzație este oprit de procesatorul de plăți)

YouTube membership: 30% din fiecare tranzacție