VIDEO. Directorul Muzeului de Etnografie din Baia Mare a băut horincă la birou până a ajuns în halul în care-l vedeți

Ilie Gherheș, directorul Muzeului de Etnografie și Artă Populară din Baia Mare, poate fi declarat, încă de pe acum, „bețivul anului 2017“. Atât de mult a băut nea Ilie încăt abia mai știa cum îl cheamă. Necazul s-a întâmplat joia trecută, pe 12 ianuarie, puțin după prânz, când o angajată s-a trezit că are de semnat o adeverință. L-a găsit pe Gherheș lat, pe scaunul său directorial, cu flanela ridicată în sus și cămașa scoasă din pantaloni. Văzându-l în ce hal se găsește, femeia a scos telefonul și… mai departe, puteți vedea.

Ilie Gherheş are 55 de ani și este director al Muzeului de Etnografie Baia Mare de o lună și ceva. Totuși, pentru că au fost sărbătorile de iarnă, el abia intrase în pâine. Și atât de hotărât a fost să intre în pâine încât, în prima săptămână de lucru la turație maximă, și-a chemat câțiva prieteni în audiență. Prietenii au venit – chipurile – ca să-l roage pe nea Ilie să scrie prefața la o lucrare istorică (căci el e istoric la bază). Până s-au pus ei de acord asupra abordării evenimentelor istorice, au ras câteva sticle de horincă.

Apoi, după concluzii, au mai băut și altele. La final, lui Ilie Gherheş îi frigea buza după un coniac. Nimeni nu a crezut că această șuetă îl va răpune pe nea Ilie. Toată lumea îl știe de băutor serios, că doar a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru băutură la volan. Prins în fapt, Ilie Gherheş i-a declarat ziaristului de la siteul 2mnews.ro că îi pare rău că s-a îmbătat ca porcul, dar, pur și simplu nu a putut să refuze horinca ce i s-a oferit: „Au venit la mine nişte colegi şi un primar, să-i scriu o prefaţă la o lucrare. Eu nici măcar nu eram în birou când au scos o sticlă de horincă şi au împărţit. Eu nu ştiu cât eram de în stare de ebrietate, că pân’ la urmă n-am putut să-i refuz. Bineînţeles că-mi reproşez… Nu mi se pare normal, nu trebuia să se-ntâmple, asta e! Da’ mai mult ce pot să fac, omule bun? Trebuie neapărat să facem un material pe tema asta?…”

Ilie Gherheş are la bază o înaltă pregătire de istoric. Este, firește, doctor în istorie și lector universitar la Facultatea de Ştiinţe Psiho-Socio-Umane – Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, filiala Baia Mare. Harfa.ro o felicită pe doamna cu adeverința pentru că s-a ținut tare și l-a pus la punct pe Ilie. Să se învețe minte și să bea la el acasă, nu prin muzee.

Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să

Ce ne enervează #21 – E prea puțin Ceaușescu

O ediție despre cum te amețesc alegerile astea mai tare decât tiribombele, despre cum faci bani cu nepoții, despre cum punem femeile să facă plozi pentru că țara are nevoie de trupuri, despre cum îți alegi consilierii fără să fii consiliată, despre competenții candidați AUR și SOS, dar și despre faptul că e prea puțin Ceaușescu în viața noastră politică, sau ce-o fi asta.

Violența împotriva femeilor din politică a devenit doctrină națională: „Ești redusă la funcția ta de a face copii și de a produce plăcere”

Interviuri realizate de Recorder cu 16 politiciene, dar și hotărâri de instanță sau ale Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), arată că sexualitatea reprezintă tema cel mai des folosită în atacurile la adresa femeilor din politica românească: referințe la viol, la promiscuitate, la folosirea sexului pentru a obține o funcție, la infidelitate. Scopul e să le umilească și să le distrugă reputația.