Alianță demnă de Caragiale la Pielești. PSD, PMP și USR s-au unit pentru a mușamaliza o investiție eșuată

Investițiile de infrastructură rurală finanțate din bani europeni și făcute de mântuială nu mai sunt de mult o noutate în România, însă cazul de la Pielești, comună situată în zona metropolitană a Craiovei, e mult mai mult de atât.

În timp ce primarul și executantul lucrării susțin că rețeaua de canalizare a fost făcută ca la carte, șefa companiei locale de apă și canal refuză să preia investiția, acuzând că sistemul s-a defectat înainte de inaugurare. Sătui să mai aștepte, localnicii s-au branșat la rețea în mod ilegal, iar canalizarea a început să refuleze, răspândind mirosuri greu de suportat.

În loc să admită problemele și să caute soluții, primarul Irinel Irimescu (PMP) s-a aliat cu consilieri de la PSD și USR și au hotărât să o demită pe șefa companiei de apă și canal, căreia i-au reproșat că a semnalat problemele de la rețeaua de canalizare.

Ședința de consiliu local în care s-a pus la cale demiterea a luat însă o turnură neașteptată, transformându-se într-o scenetă desprinsă parcă din dramaturgia lui Caragiale.

SUSȚINE PROIECTUL RECORDER
DONEAZĂ PENTRU JURNALISM
Conținutul nostru este gratuit, însă n-ar fi posibil fără oameni care plătesc pentru el. Salariile jurnaliștilor, deplasările în țară și toate celelalte cheltuieli necesare pentru funcționarea unei redacții sunt susținute din donațiile cititorilor. Contribuie și tu!
Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să

Ce ne enervează #21 – E prea puțin Ceaușescu

O ediție despre cum te amețesc alegerile astea mai tare decât tiribombele, despre cum faci bani cu nepoții, despre cum punem femeile să facă plozi pentru că țara are nevoie de trupuri, despre cum îți alegi consilierii fără să fii consiliată, despre competenții candidați AUR și SOS, dar și despre faptul că e prea puțin Ceaușescu în viața noastră politică, sau ce-o fi asta.

Violența împotriva femeilor din politică a devenit doctrină națională: „Ești redusă la funcția ta de a face copii și de a produce plăcere”

Interviuri realizate de Recorder cu 16 politiciene, dar și hotărâri de instanță sau ale Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), arată că sexualitatea reprezintă tema cel mai des folosită în atacurile la adresa femeilor din politica românească: referințe la viol, la promiscuitate, la folosirea sexului pentru a obține o funcție, la infidelitate. Scopul e să le umilească și să le distrugă reputația.