De ce reciclăm atât de puțin

România ratează an după an țintele de reciclare impuse de Uniunea Europeană. În loc să colectăm deșeurile selectiv, preferăm să le aruncăm la grămadă și să le depozităm în gropile uriașe de la marginea orașelor.

Conform normelor europene, ar trebui să reciclăm cel puțin jumătate din gunoiul pe care îl producem, însă acest obiectiv pare la ani lumină de realitate. În București, cel mai dezvoltat oraș din România, procentul de reciclare este sub 15%, iar strategiile politicienilor locali sunt inexistente sau chiar descurajează colectarea selectivă.

Am luat situația din București ca studiu de caz și am încercat să explicăm de ce România are o rată atât de mică de reciclare.

„Explicativ Recorder“ este un proiect susținut de UniCredit Bank.

Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să

Ce ne enervează #21 – E prea puțin Ceaușescu

O ediție despre cum te amețesc alegerile astea mai tare decât tiribombele, despre cum faci bani cu nepoții, despre cum punem femeile să facă plozi pentru că țara are nevoie de trupuri, despre cum îți alegi consilierii fără să fii consiliată, despre competenții candidați AUR și SOS, dar și despre faptul că e prea puțin Ceaușescu în viața noastră politică, sau ce-o fi asta.