Filmul campaniei electorale

România îşi alege duminică preşedintele, la finalul unei campanii electorale desfăşurate mai mult pe internet, în sediile de partid sau pe fundalul luptei pentru demiterea şi instalarea unui nou guvern. Este pentru prima oară în ultimii 30 de ani când n-a existat o confruntare televizată între candidați.

Ne-am întrebat care sunt, totuşi, mesajele şi metodele prin care se încearcă cucerirea electoratului. Aşa că am plecat pe teren ca să-i filmăm în mijlocul acţiunilor de campanie, faţă în faţă cu cetăţenii.

Așa arată filmul campaniei electorale.


Un material de: David Muntean, Iulia Marin, Andrei Udișteanu, Laurențiu Ungureanu, Raul Cherecheș

SUSȚINE PROIECTUL RECORDER
DONEAZĂ PENTRU JURNALISM
Conținutul nostru este gratuit, însă n-ar fi posibil fără oameni care plătesc pentru el. Salariile jurnaliștilor, deplasările în țară și toate celelalte cheltuieli necesare pentru funcționarea unei redacții sunt susținute din donațiile cititorilor. Contribuie și tu!
Cele mai recente

Ce ne enervează #21 – E prea puțin Ceaușescu

O ediție despre cum te amețesc alegerile astea mai tare decât tiribombele, despre cum faci bani cu nepoții, despre cum punem femeile să facă plozi pentru că țara are nevoie de trupuri, despre cum îți alegi consilierii fără să fii consiliată, despre competenții candidați AUR și SOS, dar și despre faptul că e prea puțin Ceaușescu în viața noastră politică, sau ce-o fi asta.

Violența împotriva femeilor din politică a devenit doctrină națională: „Ești redusă la funcția ta de a face copii și de a produce plăcere”

Interviuri realizate de Recorder cu 16 politiciene, dar și hotărâri de instanță sau ale Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), arată că sexualitatea reprezintă tema cel mai des folosită în atacurile la adresa femeilor din politica românească: referințe la viol, la promiscuitate, la folosirea sexului pentru a obține o funcție, la infidelitate. Scopul e să le umilească și să le distrugă reputația.