Micii de Dedulești au fost pângăriți. Descindere fără precedent a mascaților

TRIST. Un loc cu o puternică încărcătură simbolică pentru românii de pretutindeni a fost scena unor momente de groază. Dedulești, colțul de rai în care de zeci de ani sfârâie micii pe marginea DN 7, a fost călcat de mascați. Forțe conjugate au acționat: Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș, Poliția Municipiului Pitești și Poliția Rutieră Argeș. În total, peste 60 de oameni ai legii. Aceștia au descins în forță vineri după amiază și s-au năpustit asupra comercianților care își desfășurau în liniște activitățile economice nefiscalizate. A fost o acțiune fără precedent pentru un popas de la marginea unei șosele: s-au dat amenzi de peste 38 de mii de lei. Comercianții s-au luat cu mâinile de cap, în timp ce clienților nu le venea să creadă și blestemau justiția română. Mascații au mai și confiscat 2.321 de lei, bani care n-au putut fi justificați. S-au întocmit și dosare penale de evaziune fiscală. Pentru o vreme, grătarele au încetat să mai ardă. Însă oamenii din Dedulești au demonstrat că știu să treacă peste toate vicisitudinile și, după plecarea mascaților, s-au îmbărbătat unii pe alții și, ca la un semn, au pornit buteliile iar fumul videcător a cuprins din nou crenelurile Dealului Negru.

Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să

Ce ne enervează #21 – E prea puțin Ceaușescu

O ediție despre cum te amețesc alegerile astea mai tare decât tiribombele, despre cum faci bani cu nepoții, despre cum punem femeile să facă plozi pentru că țara are nevoie de trupuri, despre cum îți alegi consilierii fără să fii consiliată, despre competenții candidați AUR și SOS, dar și despre faptul că e prea puțin Ceaușescu în viața noastră politică, sau ce-o fi asta.

Violența împotriva femeilor din politică a devenit doctrină națională: „Ești redusă la funcția ta de a face copii și de a produce plăcere”

Interviuri realizate de Recorder cu 16 politiciene, dar și hotărâri de instanță sau ale Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), arată că sexualitatea reprezintă tema cel mai des folosită în atacurile la adresa femeilor din politica românească: referințe la viol, la promiscuitate, la folosirea sexului pentru a obține o funcție, la infidelitate. Scopul e să le umilească și să le distrugă reputația.