Material susținut de OLX

O zi din viața băiatului de la shaorma

„Cum vreți să fie?”. „Cu de toate!”.

Acesta e probabil cel mai scurt și cel mai întâlnit dialog dintr-un restaurant românesc. Și când orice comandă se rezumă în cuvinte atât de puține, clienții nu mai au timp să-l observe și pe cel care le prepară mâncarea.

Chiar dacă rămân mai degrabă invizibili, angajații fast-foodurilor sunt, însă, personaje importante în lumea marilor orașe. Un studiu realizat în perioada pandemiei arată că produsele de tip fast-food, cum ar fi pizza sau shaorma, au fost printre cele mai comandate mâncăruri. Shaormarii hrănesc zeci de mii de oameni în fiecare zi. E un job în continuă agitație, cu ture de noapte obositoare, întinse și pe 12 ore. Și totuși există oameni care fac această meserie cu pasiune.

În ultimul an, am început să înțelegem mai bine importanța meseriilor pe care înainte le treceam cu vederea și valoarea muncii din spatele lor. Continuăm seria de reportaje despre aceste meserii care merg înainte chiar și atunci când lumea se oprește în loc. De această dată am intrat într-o shaormerie și l-am urmărit pe Sorin Vasilache, un tânăr de 25 de ani care a intrat în câmpul muncii imediat după terminarea liceului.

Așa arată o zi din viața băiatului de la shaorma:

Acest material a fost realizat cu sprijinul OLX – Locuri de muncă

Cele mai recente