Portretul femeii PSD-iste la maturitate

4417

Partidul Social Democrat promovează femeile în politică: 28% din Guvern e reprezentat de femei, cel mai ridicat procent din istoria României. Am vrut să vedem cum arată femeia PSD-istă, dincolo de stereotipurile cu care ne-am obișnuit. Am fost la școala de vară a Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD), care s-ar putea numi foarte bine și „Fan Club Viorica Dăncilă”. Timp de două ore, prima femeie premier a României a fost cântată în psalmi de mulțumire pentru binele pe care-l face țării.

Apoi Viorica a luat cuvântul, explicând că, da, și ea e om și e supusă greșelii, însă toate greșelile sunt pe fondul oboselii. Muncește enorm. Femeile social-democrate au aplaudat îndelung, care cu mâinile pe sus, extaziate, care discret, conform ținutei. Pentru că, dincolo de scopul oficial care a camuflat acest eveniment, Școala de vară a OFSD a fost ca o serbare de sfârșit de an, în care doamnele PSD-ului și-au etalat rochiile de mare, gentuțele în culori vesele, iar cea mai mare grijă a fost ca selfie-urile să iasă perfect.

Nu e nimic relevant în această șezătoare modernă. Publicăm, totuși, materialul video pentru că s-ar putea să descoperim, nu peste multă vreme, că aceste doamne conducătoare de SUV, cititoare de Coelho (da, da, vezi secunda 50) și iubitoare de tocuri înalte ne vor decide viețile. Dacă nu ele, atunci cine? „Pe mâinile cui să lăsăm România?”, a întrebat Viorica Dăncilă, la final, ca o mobilizare.

(Atenție, materialul video se încheie cu un schimb de înjurături între niște doamne social-democrate și niște domni care le detestă. E trist că unii protestatari au ajuns să jignească in corpore 300 de femei. E la fel de trist că unele dintre aceste femei abia așteaptă să pareze și să întoarcă îndelung dezbătutul cuvânt „muie”. Treapta cea mai de jos a relației politician-cetățean tocmai a fost atinsă, la Mamaia, prin dialogul: „Muie!” „Muie ție!”)

Susține proiectul Recorder

Citești acest articol pentru că niște ziariști s-au încăpățânat să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. Recorder este o publicație care se autofinanțează din publicitate și din donațiile cititorilor. Și tu poți susține această inițiativă!

Comentarii ()