Preafericitul Daniel și Preamilostiva Gabriela

Patriarhul Daniel (Întâiul Stătător al Bisericii Ortodoxe Române), Gabriela Firea (primarul general al Capitalei) şi Gabriel Mutu (primarul Sectorului 6) au inaugurat, marți dimineață, Centrul multifuncţional de sănătate „Sfântul Nectarie“, unitate medicală care se adresează în special persoanelor cu risc de marginalizare socială. Dotarea centrului a costat aproximativ un milion de lei.

După ce a fost primit cu pâine și sare de câțiva copii bine instruiți, Preafericitul a oficiat o slujbă de sfinţire a noului centru medical. A spus rugăciuni, a împărțit binecuvântări și a miruit pereţii unităţii medicale folosindu-se de un trafalet tricolor (tijă de sfințire, în termeni religioși).

Profitând de acest prilej, Patriarhul Daniel a decorat-o, la finalul ceremoniei, pe primarul general Gabriela Firea, o apropiată a Bisericii (anul acesta Primăria Capitalei a alocat 4,5 milioane de euro pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului). Astfel, Gabriela Firea a primit din mâna Prefericitului Ordinul Crucea „Maria Brâncoveanu“, în timp ce primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, a luat și el ordinul „Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena“.

La plecare, Patriarhul Bisericii și primarul Capitalei s-au întreținut cordial despre starea vremii și despre starea lucrărilor de pe șantierul mult așteptatei catedrale. Vremea ținea cu noi, se lucrează în trei schimburi, e foarte bine.

Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să

Ce ne enervează #21 – E prea puțin Ceaușescu

O ediție despre cum te amețesc alegerile astea mai tare decât tiribombele, despre cum faci bani cu nepoții, despre cum punem femeile să facă plozi pentru că țara are nevoie de trupuri, despre cum îți alegi consilierii fără să fii consiliată, despre competenții candidați AUR și SOS, dar și despre faptul că e prea puțin Ceaușescu în viața noastră politică, sau ce-o fi asta.

Violența împotriva femeilor din politică a devenit doctrină națională: „Ești redusă la funcția ta de a face copii și de a produce plăcere”

Interviuri realizate de Recorder cu 16 politiciene, dar și hotărâri de instanță sau ale Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), arată că sexualitatea reprezintă tema cel mai des folosită în atacurile la adresa femeilor din politica românească: referințe la viol, la promiscuitate, la folosirea sexului pentru a obține o funcție, la infidelitate. Scopul e să le umilească și să le distrugă reputația.