Românii le cer iertare fetelor ucise: „Am greșit cu toții“

Câteva zeci de persoane au aprins lumânări, aseară, în fața Ministerului de Interne, într-un protest tăcut față de tragedia de la Caracal. „Am greșit cu toții“ este o expresia unui eșec comun.

Deși extrem de puțini, oamenii care s-au oprit pentru o clipă în fața Ministerului de Interne au încercat să transmită ceva: că am greșit lăsând țara pe mâna unor politicieni care nu demult le cereau iertare infractorilor din pușcării, că am greșit tolerând sau încurajând corupția din rândul polițiștilor, că am greșit ignorând violențele de tot felul din imediata noastră apropiere. Suntem, din nou, în dimineața unei înfrângeri colective.

Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să

Ce ne enervează #21 – E prea puțin Ceaușescu

O ediție despre cum te amețesc alegerile astea mai tare decât tiribombele, despre cum faci bani cu nepoții, despre cum punem femeile să facă plozi pentru că țara are nevoie de trupuri, despre cum îți alegi consilierii fără să fii consiliată, despre competenții candidați AUR și SOS, dar și despre faptul că e prea puțin Ceaușescu în viața noastră politică, sau ce-o fi asta.