Fabrică de diplome și bani. Model riscant aplicat de o Școală Postliceală Sanitară: nici cursanții, nici profesorii nu trec pe la ore, dar primesc undă verde să lucreze în spitale.

Deși e-n joc viața oamenilor, Școala Postliceală Sanitară de stat din Drobeta Turnu Severin s-a transformat într-o veritabilă fabrică de dimplome care produce pe bandă rulantă, în fiecare an, zeci de asistenți media generaliști și de farmacie.

Instituția, tranformată mai degrabă într-o afacere, aplică un model riscant: nici cursanții, nici profesorii nu trec pe la ore, dar primesc undă verde să lucreze în spitale.

Totul e alimentat cu bani publici, școala fiind subvenționată de stat, dar Ministerul Educțaiei asistă pasiv, deși a primit sesizări cu privire la neregulile grave de la Turnu Severin.

Ancheta, care e de găsit pe Recorder.ro, devoalează un întreg sistem corupt, cu profesori plătiți din bani publici, dar care nu trec pe la cursuri și cu zeci de cursanți care trec pragul insituției doar la înscriere și la absolvire.

„Sunt riscuri mari pentru viața oamenilor”, iar cazul de la Turnu Severin nu e singular, avertizează Mircea Timofte, președintele Ordinului Asistenților Medicali din România.

Mii de locuitori din Zalău fără apă

Mii de locuitori din Zalău reclamă că de-aproape o lună primesc apă potabilă cu porția. Oamenii spun că de la începutul lunii iulie operatorul de apă întrerupe alimentarea zilnic, uneori chiar și câteva zile la rând.

Apa care trebuie să ajungă la robinete curge pe câmp, după ce o ţeavă veche de peste 30 de ani se sparge constanstant. S-a întâmplat de mai multe ori în ultimă, după cum reclamă oamenii.

De altfel, unele problemele sunt consemnate și pe pagina de Facebook a companiei de apă, pe care însă locuitorii o acuză că nu anunță în timp util avariile. Nici termenele de remediere n-ar fi respectate.

Pe de altă parte, deși mii de locuitori nu au apă, iar Compania de Apă Someș SA face apel la consum rațional în postări pe Facebook, cele două fântâni arteziene din centrul orașului fucționează.

00:00 Intro

00:47 Fabrică de diplome pentru asistenți medicali

02:45 Medalii la Olimpiadă, acasă condiții zero

04:58 Mii de oameni din Zalău, fără apă

06:15 Schimb major de prizonieri

07:12 Moldova expulzează un angajat al Ambasadei Rusiei

07:53 Iulian Dumitrescu a demisionat

08:51 Marius Pieleanu și-a întrerupt contractul cu SNSPA

09:43 Nicușor Dan atacă proiectul imobiliar din S5

Cele mai recente

Ce ne enervează #21 – E prea puțin Ceaușescu

O ediție despre cum te amețesc alegerile astea mai tare decât tiribombele, despre cum faci bani cu nepoții, despre cum punem femeile să facă plozi pentru că țara are nevoie de trupuri, despre cum îți alegi consilierii fără să fii consiliată, despre competenții candidați AUR și SOS, dar și despre faptul că e prea puțin Ceaușescu în viața noastră politică, sau ce-o fi asta.

Violența împotriva femeilor din politică a devenit doctrină națională: „Ești redusă la funcția ta de a face copii și de a produce plăcere”

Interviuri realizate de Recorder cu 16 politiciene, dar și hotărâri de instanță sau ale Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), arată că sexualitatea reprezintă tema cel mai des folosită în atacurile la adresa femeilor din politica românească: referințe la viol, la promiscuitate, la folosirea sexului pentru a obține o funcție, la infidelitate. Scopul e să le umilească și să le distrugă reputația.