Nereguli grave reclamate la votul cu urna mobilă la alegerile de duminică.

Înregistrări video intrate în posesia Recorder surprind, între altele, cum unor persoane în vîrstă li se indică unde să pună ștampila. Mai mult, unii delegați cu urnele mobile au fost filmați în timp ce ștampilau ei înșiși buletinele de vot în prezența alegătorilor sau chiar fără ca nimeni altcineva să mai fie de față.

O astfel de situație a fost reclamată în comuna ieșeană Sinești. Președintele Biroului Electoral de circumscripție nu a putut fi contactat deocamdată.

Și organizația neguvernamentală Funky Citizens a surprins o femeie din județul Dâmbovița care vota într-o grădină, sub supravegherea unui polițist, „în numele bătrânilor din casă”.

Ea afirmă că ar fi asistenta lor socială.

Aproape 130.000 de oameni au votat duminică prin această metodă, potrivit datelor oficiale.

Încrâncenare în București

Între timp, în București, scandalul privitor la numărarea voturilor în sectoarele 1 și 2 se acutizează.

Primarii în exercițiu, Clotilde Armand și Radu Mihaiu, cer să fie renumărate voturile care s-au exprimat în peste 100 de secții. Distanța dintre cei doi și contracandidații alianței PSD-PNL e în momentul de față de doar câteva sute de voturi.

Alianța de la putere i-a proclamat deja câștigători pe George Tuță și pe Rareș Hopincă, însă chiar și Toni Greblă – președinte al Autorității Electorale Permanente – recunoștea de curând că greșeli s-au făcut în cel puțin un sfert dintre secțiile din sectorul 1.

USR a organizat astăzi o manifestație la Biroul Electoral al sectorului 2, în sprijinul lui Radu Mihaiu.

Începe procesul „Crevedia”

Parchetul General i-a trimis în judecată pe Cosmin Stîngă și Ionuț Doldurea. Cei doi sînt patronii stației GPL care a explodat vara trecută la Crevedia, accident în urma căruia au murit șase oameni și au fost răniți aproape 60.

Ei sunt acuzați de distrugere din culpă urmată de un dezastru și de nerespectarea siguranței la locul de muncă.

Ionuț Doldurea este fiul primarului PSD din Caracal, proaspăt reales pentru un nou mandat. Și primarul din Crevedia, Florin Petre rămâne în funcție.

În ultimii patru ani, Recorder a publicat mai multe investigații care au vizat activitatea unor primari, de la conducători de comune până la șefii unor administrații cu bugete de zeci de milioane de euro.

Ce au făcut ei în alegeri puteți afla dintr-o sinteză publicată pe contul nostru de YouTube și pe site-ul recorder.ro.

Femeie găsită moartă după un apel la 112

Conducerea Poliției a trimis la Brăila o echipă din cadrul Direcției de Control Intern: agenții vor face verificări în cazul unei femei care a fost găsită moartă acasă la circa o zi după un apel la 112.

Ea sunase luni din localitatea Mircea Vodă și a fost înregistrată țipând.

Polițiștii trimiși la fața locului nu au reușit însă să-i dea de urmă, în ciuda faptului că Serviciul de Telecomunicații Speciale le-ar fi comunicat datele de localizare.

Inspectoratul Județean spune că localnicii nu i-au ajutat pe polițiști să identifice casa și ei că nu au auzit zgomote care să confirme un conflict.

După circa o zi, într-un imobil din Mircea Vodă au fost găsiți morți femeia care sunase la 112 și partenerul acesteia.

E miercuri, 12 iunie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:55 Nereguli în alegeri: sesizări și mărturii

04:42 București: USR reclamă noi fraude la sectoarele 1 și 2

06:03 Votarea cu probleme și democrația în suferință

10:17 Cheltuieli imense de campanie la PSD și PNL

11:32 Începe procesul „Crevedia”

12:22 Brăila: femeie găsită moartă după un apel la 112

13:08 Taxe mai mari asupra mașinilor electrice din China

Cele mai recente