Al treilea turneu extern din acest an: Klaus Iohannis pleacă pentru cel puțin nouă zile în Africa. Primele trei nu sunt prea pline, iar costurile rămân secrete.

Mâine, președintele se întîlnește la Nairobi cu omologul său din Kenya. Miercuri nu are programat vreun eveniment, iar pe agenda de joi apare în acest moment doar o vizită la un liceu de fete. Turneul oficial va dura până joia viitoare – pe 23 noiembrie -, iar el vine la scurt timp după ce Guvernul a majorat bugetul Președinției cu 7.500.000 de lei. Cotroceniul a epuizat în septembrie sumele destinate deplasărilor externe.

Senatul votează mâine noua lege a pensiilor, dar disputa dintre PSD și PNL se menține.

Opoziția califică drept „inacceptabilă” graba cabinetului, iar legea alimentează în continuare și tensiunile dintre PSD și PNL: la o ședință de astăzi a coaliției s-ar fi ajuns chiar la amenințări cu ruperea înțelegerii. Liberalii insistă că majorări de până la 40% ale pensiilor sunt imposibile în lipsa unor noi taxe și impozite, atâta timp cât deficitul bugetar a ajuns deja de zeci de miliarde de lei.

După șapte ani de la votul Brexit, David Cameron revine în Guvernul Marii Britanii, în funcția de ministru de externe în cabinetul lui Rishi Sunak. Pe de altă parte, premierul a dat-o afară din Guvern pe Suella Braverman, controversata ministră de Interne.

Într-un articol publicat săptămâna trecută, ea a criticat în termeni duri Poliţia londoneză, pentru că a autorizat un marş pro-palestinian în weekend. Articolul nu primise undă verde din Downing Street, contrar obişnuințelor. De-a lungul carierei sale de până acum, Suella Braverman a calificat sosirea refugiaților în Marea Britanie drept „invazie” și a spus că persoanele fără adăpost dorm în corturi pentru că „acesta le e stilul de viață”.

E luni, 13 noiembrie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:47 Trei turnee într-un an: Klaus Iohannis a plecat în Africa

03:08 Legea pensiilor, în pas alergător prin Parlament

04:46 Rareș Bogdan, mândru de un ceas de 30.000 de euro

05:59 Cel mai mare spital din Gaza e nefuncțional

07:24 David Cameron revine în Guvernul Marii Britanii

09:40 Peste 130.000.000 de euro pentru Hala Laminor din București

10:36 CNAS caută fonduri pentru plata salariilor

12:26 Simona Halep află abia la anul dacă și când va putea să joace

Cele mai recente