Cătălin Cîrstoiu se ferește din nou să lămurească acuzațiile de incompatibilitate și conflict de interese la adresa lui: candidatul PSD-PNL la Primăria Bucureștiului a evitat și astăzi să explice dacă a consultat sau nu pacienți la o clinică privată a familiei.

Legea spune clar că nu putea s-o facă, pentru că este și manager al unui spital public – cel Universitar din București.

Mai mult, potrivit Colegiului Medicilor, clinica unde Cîrstoiu a spus că făcea „formare de specialiști și rezidenți” nu este acreditată nici să pregătească rezidenți, nici să furnizeze educație medicală continuă.

Între timp, liderii PSD și PNL s-au reunit în București, pe fundalul relatărilor potrivit cărora partidul lui Marcel Ciolacu ar vrea să-l retragă pe medicul Cîrstoiu din cursa pentru Primăria capitalei.

În sondajele de până acum, el e creditat doar cu a treia șansă. PSD nu ar avea însă o altă opțiune decât să îl susțină pe Cristian Popescu-Piedone, candidatul unei formațiuni a omului de afaceri Dan Voiculescu.

Surse din cadrul coaliției afirmă că medicul Cîrstoiu nu va fi retras și că PSD și PNL îi vor depune oficial candidatura lunea viitoare.

Vizită secretă

Secretomania de la Cotroceni și gustul pentru călătorii scumpe încep să se răspândească: ministra justiției, Alina Gorghiu, a ajuns recent tocmai în Brazilia.

Nu de una singură – au însoțit-o, între alții, președinta instanței supreme, Alina Corbu, și procurorul general, Alex Florența. Programul a inclus discuții cu mai mulți magistrați și demnitari brazilieni, dar nici una dintre instituțiile române nu a suflat vreo vorbă despre deplasare.

Au făcut-o abia după ce informația a devenit publică prin intermediul lui Ionel Stoica, în prezent consilier al primarului din sectorul 1 al Bucureștiului, Clotilde Armand.

Din decembrie încoace, Alina Gorghiu a făcut vizite în Statele Unite, Japonia și Italia.

Cu un an în urmă, Klaus Iohannis și soția sa au ajuns în Brazilia, unde au petrecut mai multe zile fără întâlniri pe agenda oficială. 

Donald Trump, încă o premieră

Donald Trump a devenit astăzi primul fost preşedinte al Statelor Unite chemat să răspundă în faţa justiţiei penale.

Procesul început la New York face și mai imprevizibilă confruntarea sa din noiembrie cu Joe Biden.

Procedurile judiciare se referă la unele plăţi menite să cumpere tăcerea unei foste actriţe porno, Stormy Daniels, cu care el ar fi avut o aventură. Trump va fi judecat pentru 34 de capete de acuzare.

Falsificarea unor documente contabile ale companiei sale ar fi trebuit să ascundă plățile făcute cu puțin înaintea alegerilor din 2016. Sub acoperirea unor „cheltuieli juridice” de 130.000 de dolari, Trump ar fi ascuns informații alegătorilor de la scrutinul pe care l-a câștigat.

Fostul președinte, care a respins în repetate rânduri acuzațiile, vrea să demonstreze că plățile respective țin de viața privată.

Deși riscă, teoretic, o pedeapsă cu închisoarea, ea nu l-ar împiedica să fie candidat în noiembrie.

Avocații săi au reuşit pînă acum să tărăgăneze celelalte procese ale sale, legate de tentativele de a inversa rezultaul alegerilor din 2022 și de gestionarea unor documente clasificate.

Portret de candidat

La Știrile Zilei continuăm să vi-i prezentăm pe cei mai importanți dintre politicienii care ne cer votul la locale și la europarlamentare.

Cu ce s-au remarcat până acum?

Și în ce fel ar putea să ne reprezinte în viitor?

Astăzi, Raul Bambu reface traseul Adinei Vălean, comisar european în exercițiu.

E luni, 15 aprilie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:49 Cătălin Cîrstoiu, retras din mers?

04:12 Afacerile apropiaților lui Piedone

05:08 Înapoi la izvoare: cum rămâi fără apă în 2024

07:30 Cine sunt (și ce fac) candidații de la europarlamentare?

08:31 Donald Trump, primul fost președinte SUA judecat

09:44 SUA, îndemn la prudență adresat Israelului

11:02 Alina Gorghiu, vizită secretă în Brazilia

11:53 Taxe universitare mai previzibile

12:26 Posibile concedieri la Tesla

13:07 Portret de candidat: Adina Vălean

Cele mai recente