S-ar prea putea să fie un record în România de după 1989: Guvernul Ciolacu promovează o lege a pensiilor care-a reușit să enerveze chiar și sindicatele. Blocul Național Sindical spune că documentul îi pedepsește pe salariații activi. Legea a trecut de Senat în mai puțin de o zi, iar lunea viitoare e de așteptat ca același lucru să se întâmple la Camera Deputaților.

Organizația sindicală s-a plâns Comisiei Europene și avertizează că e de așteptat ca în câțiva ani vârsta de pensionare să urce din nou. Mircea Burlacu, vicepreședinte al BNS, spune la Știrile Zilei că Guvernul a mimat consultarea cu părțile implicate și că rolul Parlamentului în adoptarea legii e unul pur decorativ.

Excursie într-un safari în Parcul Naţional Nairobi, în cadrul vizitei oficiale pe care Klaus Iohannis o face în Kenya. Președintele a început ieri un turneu african de nouă zile. Mâine, șeful statului are programată o vizită la un liceu de fete, iar apoi pleacă în Tanzania, unde va sta patru zile.

Militarii israelieni au pătruns astăzi în cel mai mare spital din Fâșia Gaza, Al-Shifa: Ministerul Apărării spune că a lansat o operațiune „limitată” și că trupele ar fi descoperit arme şi ”infrastructură teroristă” în instituție. Israelul susține de mai mulți ani că gruparea islamistă Hamas ar folosi Al-Shifa drept acoperire pentru activități teroriste. Acuzația a fost respinsă în mod repetat de oficialitățile palestiniene.

E miercuri, 15 noiembrie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:42 Legea pensiilor a înfuriat până și sindicatele

03:54 Intoxicare în masă la Academia de Poliție

06:25 Klaus și Carmen Iohannis, în safari în Kenya

07:15 Armata israeliană a pătruns în cel mai mare spital din Gaza

08:43 Lovitură în justiție pentru Guvernul Marii Britanii

09:45 Gigi Becali scapă de un dosar penal

10:26 Cum se amplifică pe Facebook mesaje AUR și conspirații

11:20 Stația de metrou „Tudor Arghezi” a fost deschisă azi

Cele mai recente