Se cam îngroașă gluma: bănuit de incompatibilitate și conflict de interese, medicul Cătălin Cîrstoiu ar refuza să renunțe la candidatura din partea PSD și a PNL pentru Primăria Bucureștiului. Așa afirmă surse din cadrul coaliției.

Potrivit lor, odată revenit din Qatar și din Emiratele Arabe Unite, premierul Ciolacu ar urma să-i ceară, cât se poate de clar, să se retragă. Candidatura trebuie să fie înregistrată oficial luni, pe 22 aprilie, dar până atunci – sau chiar în ziua respectivă – ar fi de așteptat încă o discuție în coaliție pe tema acestei situații.

Ieri, premierul Ciolacu i-a cerut lui Cătălin Cîrstoiu să explice public, într-o conferință de presă, cum se face că a trimis și tratat pacienți de la stat în clinica privată a familiei sale.

Strategia medicului bucureștean s-a întrevăzut în cursul unui interviu la televiziunea B1: cum nu are contracte cu firmele familiei, ci doar încasează dividende, Cătălin Cîrstoiu consideră că ar fi făcut un soi de „voluntariat”.

Confruntat cu această situație, ministrul sănătății e de părere că n-ar fi rău să fie bine: e nevoie, în opinia lui Alexandru Rafila, de o declarație pe propria răspundere a medicilor de la stat, care să se angajeze să nu trimită pacienți la privat.

Totuși, Guvernul Ciolacu nu a avizat un proiect de lege, depus în decembrie de USR, care ar penaliza tocmai această practică.

Sectorul 5: un milion împărțit fără licitație

Un candidat care urmărește cu atenție, dar fără nici o urmă de îngrijorare ceea ce se întâmplă acum în coaliție e Cristian Popescu-Piedone.

Scandalul Cîrstoiu îl ajută, între altele, și pentru că distrage atenția de la practicile din Primăria sectorului 5, pe care o conduce în prezent. La sfârșitul lui februarie, instituția a împărțit fără licitație un milion de lei.

Toate contractele de achiziție au fost câștigate, în interval de trei zile, de o singură firmă.

Trucul folosit a fost spargerea sumei totale în 12 contracte, pentru că legea spune că nu e nevoie de licitații publice pentru sume de pînă la 270.000 de lei.

Primăria Sectorului 5 a cumpărat echipamente pentru sport și pentru locurile de joacă, bănci și coșuri de gunoi.

Prahova: Iulian Dumitrescu, posibil candidat la CJ

Ca să nu rămână mai prejos, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova invocă, de sub controlul judiciar, Constituția și statutul PNL: amândouă îi permit să candideze, spune Iulian Dumitrescu, la alegerile din 9 iunie.

Dumitrescu e cercetat de DNA pentru o mită de 16.000.000 de lei, adică mai bine de trei milioane de euro.

Sora și cumnatul lui Iulian Dumitrescu, acuzați de complicitate, sunt și ei sub control judiciar.

G4Media a publicat imagini cu mașinile de lux ale familiei Dumitrescu: un Lamborghini și un Bentley care nu apar în declarația de avere, cu o valoare estimată la peste o jumătate de milion de euro.

De asemenea, familia demnitarului prahovean ar fi cheltuit într-un an și jumătate trei milioane de lei în magazine de lux din locuri precum Dubai, Insulele Maldive și Nisa.

Portret de candidat

La Știrile Zilei continuăm să vi-i prezentăm pe cei mai importanți dintre politicienii care ne cer votul la locale și la europarlamentare.

Cu ce s-au remarcat până acum?

Și în ce fel ar putea să ne reprezinte în viitor?

Astăzi, Raul Bambu reface traseul lui Daniel Buda, eurodeputat din 2014 încoace.

E joi, 18 aprilie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:52 Cătălin Cîrstoiu, „voluntar” la clinica familiei

04:23 Sectorul 5: un milion împărțit fără licitație

05:25 Prahova: Iulian Dumitrescu, posibil candidat la CJ

06:40 Ucraina, pe muchie

08:05 Încă o dronă „rătăcită” la Kogălniceanu

08:52 Sibiu: campanie cu biciul

09:30 Cătălin Cherecheș, tot la închisoare

10:10 Procesul „2 Mai” s-ar putea relua de la zero

10:52 Proteste cu arestări la Google

11:56 Portret de candidat: Daniel Buda

Cele mai recente