O parte a clădirii internatului unui liceu din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit peste mai mulți adolescenți.

Trei fete au fost salvate de sub dărâmături – una dintre ele, resuscitată la fața locului, a fost apoi dusă la spital și este în stare gravă. O a patra victimă, un băiat, a fost scoasă după două ore și jumătate și a murit ulterior.

Liceul Teoretic „Tamási Áron” a fost construit între 1909 și 1910. Clădirea este un monument istoric și urma să intre în curând în reparații, potrivit prefectului din Harghita.

Potrivit datelor transmise Recorder de Ministerul Educației, din peste 7.500 de școli gimnaziale, în România au fost construite după Revoluție puțin peste o mie. Cu alte cuvinte, dintre toate școlile gimnaziale existente anul trecut, doar circa 16% erau relativ noi.

Anchetele Recorder „Corupție în numele Domnului” provoacă schimbări instituționale în Biserica Ortodoxă

Patriarhul Daniel a propus de curând ca Sinodul BOR să incrimineze corupția și traficul de influență în regulamentele interne ale Bisericii. De asemenea, Patriarhia vrea să înființeze o instituție internă de control prin care episcopii corupți să poată fi sancționați, lucru imposibil în prezent. Decizia legată de plănuitele „corpuri canonice de control juridic și financiar” e așteptată în februarie.

Recorder a arătat că tocmai doi dintre membrii Sinodului acceptă mita și traficul de influență ca metode prin care s-ar putea obține finanțare pentru biserici din partea statului. E vorba de Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, urmărit penal de DNA, și de Arhiepiscopul Ioachim al Romanului și Bacăului.

Informațiile care ne-au parvenit până acum par să indice că și acest înalt prelat ar urma să fie cercetat de procurorii anticorupție.

Dosar pentru ucidere din culpă în cazul unei paciente a Spitalului Județean din Slatina

Femeia, în vârstă de 81 de ani, făcuse stop cardiac și a murit în liftul instituției.

Aparatul s-a blocat între etaje timp de circa 20 de minute, în timp ce pacienta era dusă la secția de Terapie Intensivă. Faptele s-au petrecut sâmbătă, dar prefectul Mario De Mezzo o acuză pe directoarea Angela Nicolae că ar fi încercat să ascundă cele întâmplate.

Prefectul de Olt și Angela Nicolae se află în conflict de mai multă vreme.

În august, conducerea spitalului a refuzat să-i permită acestuia să verifice personal plângerile potrivit cărora în secția de cardiologie ar fi fost găsiți gândaci.

E luni, 18 decembrie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:46 Elev mort în prăbușirea parțială a unui internat din Harghita

02:16 Posibilă reformă în BOR, în urma unor anchete Recorder

06:29 Bugetul în Parlament: austeritatea bugetară se amână

07:31 Solidaritate cu jurnalista Emilia Șercan

09:49 Israel: Vizită a ministrului apărării din Statele Unite

11:15 Incident de securitate în coloana oficială a lui Joe Biden

12:02 Pacienta unui spital din Olt a murit în lift

13:06 Un medic de familie ar putea conduce CNAS

13:54 Prima alianță pentru alegerile 2024

Cele mai recente