Stăpânii sectorului 3: mâna dreaptă a primarului Robert Negoiță direcționează contracte de milioane de euro către firme controlate de apropiați și de rude ale sale. Așa arată o anchetă Recorder.

Marius Daniel Ciobîcă, city managerul sectorului 3, a primit în ultimii ani drept de semnătură asupra unor documente foarte importante ale instituției – inclusiv caietele de sarcini ale unor licitații cîștigate de membrii familiei sale.

În tot acest timp, el afișează pe rețelele sociale imagini din vacanțe de lux sau cu mașini foarte scumpe, care nu apar în declarația sa de avere.

Primăria Bucureștiului: candidat comun PSD-PNL

Liderii coaliției au reactivat varianta unui candidat comun la Primăria Bucureștiului.

E vorba, potrivit site-ului G4Media, de medicul Cătălin Cârstoiu, manager al Spitalului Universitar.

Fiul fostului deputat PDL Ion Cîrstoiu, acesta a fost acuzat că, în urma catastrofei Colectiv, nu a semnat la timp formularul de care un tânăr ar fi avut nevoie pentru transferul la o clinică din Viena. G4 Media adaugă că PSD și PNL ar urma, de asemenea, să aibă candidați comuni la toate primăriile de sector, dar și la Consiliul General al Bucureștiului și la cele de sectoare.

Între timp, Cristian Popescu Piedone și-a anunțat oficial candidatura din partea PUSL, formațiune fondată de omul de afaceri Dan Voiculescu.

Probleme pentru Alianța Dreapta Unită

USR, PMP și Forța Dreptei au contestat, pe de altă parte, la instanța supremă decizia prin care Biroul Electoral Central a repins, ieri, protocolul de constituire a Alianței Dreapta Unită.

Liderii celor trei formațiuni reclamă o intervenție antidemocratică a reprezentantului PSD din Biroul Electoral. Instituția a luat decizia de ieri din cauză că, în acte, Partidul Mișcarea Populară are un alt președinte: pe Cristian Diaconescu, nu pe Eugen Tomac.

Acesta din urmă nu poate semna în numele PMP, pentru că nu e înregistrat ca reprezentant al formațiunii în Registrul Partidelor. Nu există, de asemenea, nici vreo hotărâre (definitvă sau executorie) a justiției în baza căreia modificarea să poată fi făcută.

Premierul Ciolacu, acuzat că ar fi influențat decizia Biroului Electoral, a negat orice amestec.

După război, foametea

Israelul provoacă foamete în Gaza şi se foloseşte de ea ca armă de război.

Acuzația vine din partea unui demnitar european de rang înalt – Josep Borrell, coordonatorul politicii externe a Uniunii. Declarația acestuia survine publicării unui raport susținut de ONU: potrivit documentului, mai bine de 70% din populația Gazei riscă să se confrunte cu foametea.

Cea mai gravă situație este în nordul regiunii, unde lumea a început să mănânce hrană pentru animale.

Blocada impusă de Israel Fâșiei Gaza, dar și problemele de la granița cu Egiptul au îngreunat semnificativ livrarea ajutoarelor umanitare.

Ministerul de Externe al Israelului i-a cerut lui Josep Borrell „să înceteze să atace Israelul şi să recunoască dreptul nostru la autoapărare împotriva crimelor Hamas”.

E luni, 18 martie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:50 Anchetă Recorder: Conflict de interese la Primăria sectorului 3

05:28 Robert Negoiță, după publicarea anchetei: „Nu mă certați, că nu e OK!”

07:05 Primăria Bucureștiului: candidat comun PSD-PNL

07:54 Alianța Dreapta Unită: probleme procedurale majore înaintea alegerilor

08:48 Alegerile din Rusia: victorie cu peste 87% a lui Vladimir Putin

10:53 Fâșia Gaza: După război, foametea

11:48 România are cea mai ridicată rată anuală a inflației din U.E.

12:34 Ajutorul finlandez pentru Ucraina va trece prin România

13:14 Florin Barbu: „Nu sunt un nostalgic al comunismului”

Cele mai recente