După modelul Senatului, legea pensiilor a trecut în viteză și de Camera Deputaților.

Jalon major din Planul Național de Redresare, documentul le promite beneficiarilor majorări medii de 40%, la anul. Nimeni nu pare să știe de unde vor veni banii, însă. Vagi promisiuni că Fiscul va încasa mai mult vin din partea Guvernului. Patronii și sindicatele deopotrivă se tem că, mai devreme sau mai târziu, va deveni imposibil să nu se majoreze vârsta de pensionare.

O anchetă Recorder asupra datelor oficiale privind reciclarea schimbă structura Ministerului Mediului.

Reciclarea în România – haos, corupție și incompetență” arată cum Administrația pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu și Administrația Fondului de Mediu raportează de ani întregi date care se bat cap în cap despre cantitatea de deșeuri reciclate și valorificate. Ministerul va fi reorganizat și o singură instituție va strânge aceste informații, în funcție de care firmele de colectare încasează în prezent sume consistente.

Costul voiajului african al președintelui rămâne pentru moment o taină, în ciuda celor aproape 40.000 de cetățeni care cer Cotroceniului să desecretizeze prețurile deplasărilor externe. Aflat în Capul Verde – penultima etapă a turneului său african – Klaus Iohannis a fost întrebat de reporterul Libertatea Laurențiu Ungureanu dacă va da sau nu curs cererilor formulate la recorder.ro/transparență. A promis „o informare conform legii”, ceea poate însemna, după cum a procedat până acum Cotroceniul, că prețurile închirierii unui avion de lux vor rămâne confidențiale.

Partidul Maiei Sandu a pierdut alegerile în toate orașele mari din Republica Moldova.

Opoziția a câștigat primăriile din Ungheni și din Bălți după al doilea tur de scrutin, organizat ieri. Cea mai dureroasă înfrângere pentru Partidul Acțiune și Solidaritate rămâne cea din capitala Chișinău, unde candidatul pro-rus Ion Ceban s-a impus încă din primul tur. Ceban e văzut drept un posibil contracandidat al Maiei Sandu la următoarele alegeri prezidențiale, de anul viitor.

E luni, 20 noiembrie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:54 Deputații au adoptat legea pensiilor

04:04 România, bună de plată din cauza deșeurilor industriale

04:35 Ministerul Mediului se reorganizează după o anchetă Recorder

07:12 Turneul african al președintelui: costul rămâne necunoscut

08:12 Cum s-au despărțit soții Iohannis de Tanzania

09:14 Alegeri în Moldova: PAS a pierdut în toate orașele mari

10:07 „Trump de Argentina” câștigă prezidențialele

11:22 Aproape 30 de bebeluși palestinieni, evacuați în Egipt

12:26 Primarul din Corbeanca nu poate justifica peste 3 milioane de lei

13:06 PNL pune condiții ca să-l susțină pe Nicușor Dan

13:53 Shakira scapă de închisoare

Cele mai recente