Dumitru Buzatu, Iulian Dumitrescu și – mai nou – Vasile Iliuță: lista baronilor locali căutați de DNA începe să se îngroașe.

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, ar fi vizat într-un dosar de corupție. DNA are indicii cu privire la mai multe achiziții suspecte. Procurorii au percheziționat astăzi sediul Consiliului, Direcția de Asistență Socială și un spital din Călărași.

Surse judiciare spun că președintele PSD al Consiliului Județean ar fi printre cei bănuiți de mai multe ilegalități.

Iulian Dumitrescu, la rândul său, e susținut de PNL Prahova pentru un nou mandat, în ciuda dosarului de luare de mită și de fals în declarații în care e cercetat.

Președintele suspendat al Consiliului Județean se află sub control judiciar pentru că ar fi luat mai bine de trei milioane de euro mită de la un om de afaceri.

El a demisionat din funcțiile politice, dar nu și de la Consiliu, iar liberalii prahoveni îl laudă pentru că ar fi atras fonduri europene în județ.

Alt cap de listă

Surpriză, pe de altă parte, pe lista comună pentru europarlamentare a PSD și PNL. Site-ul Hotnews scrie că Ramona Chiriac a anunțat partidul lui Marcel Ciolacu că nu mai vrea să candideze.

Șefa Reprezentanței din România a Comisiei Europene ar fi urmat să deschidă lista.

Cum Gabriela Firea, însă, nu a fost nominalizată drept candidata coaliției la Primăria capitalei, fostei ministre a familiei i s-a promis un loc eligibil la europarlamentare.

PSD și PNL au votat listele în ședințe separate: printre cei care au șanse să-și păstreze posturile de eurodeputat se numără Siegfried Mureșan, Dan Motreanu, Mihai Tudose și Maria Grapini. 

Pe un loc eligibil se află și Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi.

Atac masiv

Cu puțin înainte ca realegerea lui Vladimir Putin să fie confirmată oficial, armata rusă a lansat un atac masiv cu rachete asupra Kievului, la primele ore ale dimineții: aproape 20 de persoane, inclusiv un bebeluș, au fost rănite.

În primul atac de amploare din ultimele săptămâni au fost folosite atât rachete balistice, cât şi de croazieră. Mai multe clădiri rezidenţiale și industriale au fost lovite.

Președintele Zelenski a cerut din nou ajutor mai susținut din partea aliaților occidentali ai Ucrainei: sprijinul militar și cel financiar sunt primele teme ale Consiliului European care a început astăzi. Ajutorul suplimentar american se lasă încă așteptat.

Un alt atac din această săptămână a făcut cel puțin cinci victime în Harkov, în nord-estul Ucrainei. Într-o regiune învecinată, Sumî, a fost nevoie ca peste 150 de persoane să fie evacuate din cauza bombardamentelor.

De celalată parte a graniței, mai multe orașe rusești au fost și ele ținta atacurilor: cel puțin 16 persoane au fost ucise în Belgorod, la granița cu Ucraina.

E joi, 21 martie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:40 Percheziții DNA la Consiliul Județean Călărași

02:34 PNL Prahova: Cu Dumitrescu înainte!

03:38 Surpriză în lista coaliției de la europarlamentare

04:27 Colectare „românească” a ambalajelor

06:36 Atac masiv cu rachete asupra Kievului

07:46 Gaza: proiect de rezoluție ONU promovat de SUA

08:58 Risc de blocare a fondurilor PNRR

09:37 Proiect de lege: fugarii plătesc repatrierea

10:51 „Dosarul galeriilor”: șapte urmăriți penal

Cele mai recente