Impozitarea muncii – una dintre cele mai împovărătoare din regiune – nu se schimbă mai devreme de luna martie a anului viitor.

O astfel de măsură, crede premierul, ar trebui, oricum, să fie însoțită de noi taxe asupra capitalului – profitul și dividendele sunt primele la rând. Aflat în Buzăul natal, Marcel Ciolacu a spus că, în caz contrar, ar exista pericolul unor „crize sociale”. A dat însă un răspuns foarte iritat atunci când a fost întrebat cum se va descurca România cu plata datoriei externe, care a trecut în această toamnă de 160 de miliarde de euro.

Foamea de bani a Guvernului se observă și în politicile propuse de Ministerul de Finanțe: ministrul Marcel Boloș spunea de curând că cetățenii care-i denunță pe evazioniștii fiscali ar putea să fie premiați cu un procentaj din valoarea fraudei.

După nici măcar o zi, sindicatele ambulanțierilor au oprit protestele provocate de legea pensiilor.

Proaspăt adoptată de către deputați și pe cale să ajungă la Cotroceni, pentru promulgare, ea nu le mai oferă posibilitatea de a fi încadrați la condiții deosebite de muncă. Drept urmare, angajații salvărilor nu s-ar mai putea pensiona anticipat și ar pierde o parte a veniturilor de după ce încetează munca. Greviștii foamei și cei care au manifestat în județe s-au oprit după discuții cu premierul și cu ministrul muncii.

Armata israeliană a continuat să bombardeze Fîșia Gaza în această dimineață, la cîteva ore după ce fusese confirmat un acord de suspendare pentru patru zile a ostilităților.

Gruparea islamistă Hamas afirmă că înțelegerea va intra în vigoare mâine dimineață, la ora 10:00. Tot mâine e așteptată eliberarea primilor ostatici dintr-un grup de 50. Hamas a răpit peste 200 de persoane din sudul Israelului în atacul din 7 octombrie. Înțelegerea include, de asemenea, eliberarea a 150 de palestinieni aflați închisorile din Israel.

E miercuri, 22 noiembrie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:45 Avem cu ce plăti datoria externă, spune premierul

01:51 Evaziune combătută prin delațiune

02:30 Contracte problematice de zeci de milioane de lei la spitalele din Vaslui

03:27 Ambulanțierii opresc protestele provocate de legea pensiilor

05:36 Gaza: ostilitățile se suspendă mâine, pentru patru zile

06:09 Sam Altman revine la conducerea OpenAI

09:22 Sondaj eJobs: majoritatea angajaților, pe picior de plecare

10:06 Fostul primar din Iași Gheorghe Nichita a fost eliberat

10:45 Euro 2024: Ce urmează pentru naționala de fotbal?

Cele mai recente