Noaptea, ca aliații, PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Bucureștiului, la capătul unei zile întregi de negocieri.

Managerul Spitalului Universitar a confirmat că a refuzat să plece de unul singur și că i-a silit, de fapt, pe liderii partidelor să ia o decizie fermă. A repetat inclusiv azi că nu e incompatibil, deși n-a reușit vreme de o lună lună se explice de ce a continuat să ofere consultații plătite la o clinică a familiei, în ciuda faptului că e în fruntea unui spital de stat.

Așa se face că, după o lună încheiată glorios, PSD revine la Gabriela Firea, iar PNL – la Sebastian Burduja.

La Consiliul General și în sectoare, însă, cele două partide păstrează candidații comuni. Nu mai departe de începutul lui martie, însă, Marcel Ciolacu spunea că, în cazul unei dispute electorale Firea-Burduja, Nicușor Dan ar câștiga un nou mandat.

I-a rămas avionul mic

Klaus Iohannis a fost apucat brusc de un acces de modestie.

A fost întrebat – din nou – de ce a ales să călătorească la Seul cu un avion de lux, în vreme ce membrii Guvernului au plecat cu unul de linie.

„Nu ştiu cum definiţi un avion de lux. Eu am venit cu o aeronavă mică”, le-a spus Klaus Iohannis ziariștilor care l-au însoțit la Seul.

Aparatul e același cu care a călătorit în Emiratele Arabe și în turneul african de anul trecut, scria pe Facebook site-ul Boarding Pass. Are 14 locuri, iar printre dotările lui se numără două paturi duble, Netflix și Apple TV și o bucătărie complet echipată.

Președinția a trecut la secret cheltuielile defalcate ale călătoriilor în străinătate, dar apetitul lui Klaus Iohannis zboruri scumpe e documentat în ancheta Recorder „Deasupra tuturor”, de găsit pe contul nostru de YouTube. Costurile de anul trecut au trecut de opt milioane de euro.

SUA: agitație în campusuri

Una dintre cele mai importante universități americane – Columbia – și-a mutat online toate cursurile.

Manifestațiile pro-palestiniene au continuat în campus. În cîteva rânduri, participanții s-au încăierat cu susținătorii Israelului.

Poliția continuă, de asemenea, să facă arestări: primele s-au produs încă de joia trecută, când circa 100 de manifestanți au fost ridicați.

Participanții vor ca universitatea, care are programe de schimburi cu Tel Avivul, să boicoteze orice activitate legată de Israel.

Forțele de ordine nu pot interveni decât cu acordul univesității – campusul e proprietate privată.

Protestele, între timp, se răspândesc. Arestări s-au făcut și la Yale, în nordul orașului New York.

Portret de candidat

La Știrile Zilei continuăm să vi-i prezentăm pe cei mai importanți dintre politicienii care ne cer votul la locale și la europarlamentare.

Cu ce s-au remarcat până acum?

Și în ce fel ar putea să ne reprezinte în viitor?

Astăzi, Raul Bambu reface traseul lui Siegfried Mureșan.

E marți, 23 aprilie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:53 București: coaliția schimbă candidatul

05:42 Aeronava „mică” a președintelui

07:05 Stomatologie cu materiale la negru

09:25 Noi arestări în campusuri din SUA

10:50 Agresor reținut

11:47 Un preot român la Moscova

12:47 Dispută filosofică: Putin, Scholz și Kant

13:44 Portret de candidat: Siegfried Mureșan

Cele mai recente