Fostul șef al SRI Florian Coldea și generalul în rezervă Dumitru Dumbravă au ajuns astăzi la Direcția Anticorupție. Surse judiciare spun că cei doi au fost audiați împreună cu avocatul Doru Trăilă într-un dosar de trafic de influență în instanțe și spălare de bani.

Plângerea ar fi fost depusă de omul de afaceri Cătălin Hideg.

Luna trecută, acesta spunea că  Florian Coldea și Dumitru Dumbravă i-ar fi cerut peste 700  de mii de euro pentru „optimizarea” unui dosar de corupție aflat în instanță. I s-ar fi promis, adică, ajutor pentru o condamnare cu suspendare și pentru ridicarea controlului judiciar.

În primă instanță, însă, Hideg a fost condamnat cu executare și apoi a făcut denunț la DNA.

Florian Coldea și Dumitru Dumbravă se numără printre cei mai controversați șefi din istoria SRI-ului. Primul s-a aflat la conducerea operativă a serviciului timp de peste un deceniu, celălalt a calificat justiția drept un „câmp tactic”.

Acuzații de abuz

Mai multe fete care au crescut într-un centru de tip familial din sectorul 4 al Bucureștiului ar fi fost violate în apartamente ale Direcției de Asistență Socială. Acuzația vine din partea lui Vișinel Bălan, fost vicepreședinte al Protecției Copilului.

Acesta bănuiește că o rețea de prostituție ar fi condusă de un angajat – nenumit – al Direcției de sector.

Primăria sectorului 4 a răspuns că a cerut intervenția Poliției în decembrie anul trecut și că DIICOT anchetează deja cele întâmplate. Instituția invocă „o serie de suspiciuni rezonabile privind presupuse fapte în care ar fi implicați minori”.

Cu numai câteva zile în urmă, oficialitățile din Mehedinți anunțau că doi angajați de la Protecția Copilului au fost arestați preventiv. Ei sunt acuzați de viol și de abuz sexual față de șase copii și un tânăr din sistemul de protecție specială.

General arestat

Încă o zi, încă o epurare: șeful Direcției Principale de Comunicații a Forțelor Armate ruse a fost arestat.

Generalul Vadim Șamarin e bănuit de luare de mită. Agenția de știri Interfax scrie că locuința i-a fost percheziționată și că generalul a fost arestat preventiv pentru două luni.

În ultimele săptămâni, dosare de corupție au fost deschise pe numele mai multor militari ruși de rang înalt. Printre ei: un fost comandat de armată, Ivan Popov, șeful direcției de resurse umane din Ministerul Apărării, Iuri Kuznețov, și Timur Ivanov, fostul adjunct al ministrului apărării.

Pe acest fundal, Vladimir Putin a anunțat demiterea lui Serghei Șoigu de la conducerea ministerului. Acesta a fost înlocuit de un economist din cercul de apropiați ai președintelui.

Alegeri locale 2024: Primăria și CJ Brașov

La rubrica Alegeri locale 2024 continuăm să vi-i prezentăm pe candidații care ne cer votul la alegerile din acest an.

Cu ce s-au remarcat până acum?

Și cum ar putea să ne reprezinte în viitor?

Astăzi, Raul Bambu rezumă mizele curselor pentru Primăria și pentru Consiliul Județean Brașov.

E joi, 23 mai. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:49 Doi generali SRI în rezervă, la DNA

03:37 Iulian Dumitrescu și rețeaua „Albanezu’”

04:31 Suspiciuni de abuz sexual într-o instituție

05:26 Moscova: încă un general arestat

06:15 Alegeri în Marea Britanie: prima zi de campanie

08:13 10% pentru funcționari. Și nimic în plus

09:03 Noi proteste ale fermierilor

09:41 Legile apărării, amânate

10:36 Alegeri locale 2024: Primăria și CJ Brașov

Cele mai recente