Achiziția vaccinurilor anti-COVID amenință să-i lase fără imunitate pe fostul premier Florin Cîțu și pe foștii miniștri ai sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Un comunicat DNA – care nu menționează însă vreun nume – spune că instituția vrea să urmărească penal trei persoane pentru abuz în serviciu și pentru complicitate la această infracțiune. Surse judiciare afirmă că ar fi vorba despre cei trei.

Procurorii spun că suspecții ar fi cumpărat aproape 53 de milioane de doze în plus față de cele necesare, între ianuarie și mai 2021. Numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare era de puțin sub 11 milioane. De asemenea, adaugă DNA, nu ar fi existat analize care să certifice necesitatea achiziției.

O faptă bună e posibil să fi provocat o tragedie: Poliția a deschis o anchetă penală la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, în județul Vaslui, unde trei pacienți au murit, iar încă aproape 30 au făcut toxiinfecție alimentară: mâncaseră mai multe produse din pește oferite de o mănăstire, cea din localitatea Floreşti. Direcția Sanitar-Veterinară a amendat-o cu 40.000 de lei.

Verificări se fac,  de asemenea, asupra alimentelor din spital și a instalației de apă. Conducerea spitalului a adăugat că nu acceptă în mod obișnuit mâncare gătită din afara spitalului. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a insistat că, în cazul unei donații, hrana din spitale trebuie să aibă certificat de calitate.

Așteptat cu sufletul la gură de lumea întreagă, armistiţiul dintre Israel şi gruparea islamistă Hamas s-a amânat până cel mai devreme mâine dimineață.

El ar urma să intre în vigoare la ora 07:00, iar primii ostatici luați pe 7 octombrie ar trebui să fie eliberați după-masă, la 16:00. Anunțul a fost făcut de Guvernul din Qatar, care a mediat înțelegerea. Ea include încetarea focului pe întreg teritoriul Fâșiei Gaza, atacată violent după 7 octombrie, și eliberarea a 150 de palestinieni aflați în închisorile din Israel.

E joi, 23 noiembrie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:43 Vaccinurile anti-COVID: un premier și doi foști miniștri riscă să fie urmăriți penal

02:27 Reacția lui Vlad Voiculescu

03:12 Anchete în lanț după moartea a trei pacienți dintr-un spital din Vaslui

05:02 Corupție în numele Domnului: reacția Arhiepiscopiei Tomisului

10:13 Victorie a dreptei radicale în alegerile din Olanda

11:39 Fâșia Gaza: Acordul care suspendă ostilitățile întârzie

12:47 Afacerile familiei Negoiță cu Primăria condusă de Robert Negoiță

13:38 Elena Udrea și Ioana Băsescu scapă de un dosar penal

14:19 Klaus Iohannis și-a încheiat turneul african

Cele mai recente