„Fără educație, moare orice nație!”

Mesajul e simplu și nu tocmai nou, dar el se aude din ce în ce mai acut: mii de profesori au protestat astăzi la Iași, iar zeci de mii ar putea să iasă mâine în stradă în capitală. În plină grevă generală, Guvernul continuă să tragă de timp.

Educația demnitarilor, însă, e oficial fără pată: Consiliul Național de Etică încearcă să explice, la „Știrile Zilei”, cum l-a spălat pe Lucian Bode de acuzația de plagiat.

Funcționarii unei companii din subordinea Ministerului Energiei sunt bănuiți că au delapidat societatea cu două milioane de euro.

E miercuri, 24 mai. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:00 Intro

00:55 Protest al profesorilor greviști la Prefectura Iași

01:43 Noi discuții între Guvern și sindicatele din educație

ACTUALIZARE: „Acum nu poate avea loc nicio creștere salarială”, a anunțat secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, după mai bine de patru ore de negocieri. Sindicatelor li se oferă pentru moment suplimente, acordate în două etape, de 2,500 de lei pentru profesori și de 1,000 de lei pentru personalul nedidactic. Greviștii ar urma să anunțe mâine dacă acceptă sau nu această propunere. Deocamdată, liderii marilor sindicate din educație au declarat că greva continuă.

02:40 Klaus Iohannis vrea un Guvern nou pe 30 mai

04:05 Cine și cum a decis că Lucian Bode nu a plagiat

08:54 Noi incidente în Rusia, la granița cu Ucraina

09:40 Germania: dosar penal la adresa unor activiști de mediu

10:45 Grup infracțional organizat într-o companie de stat

11:30 Condamnat definitiv, Darius Vâlcov s-a predat în Italia

Cele mai recente