Nicio zi de plictiseală în campania din București: la câteva ore după ce s-a înscris în cursa pentru un nou mandat la Primăria sectorului 1, Clotilde Armand a fost trimisă în judecată.

La cererea Agenției de Integritate, parchetul o acuză că s-a numit de una singură drept manager într-un proiect anticorupție și că și-a majorat astfel indemnizația lunară.

Ar fi obținut venituri brute în plus de circa 3. 800 de euro.

Cercetările vizează perioada mai – august 2022. ANI a decis în toamna acelui an că politiciana USR s-a aflat în conflict de interese.

De la bun început, Clotilde Armand s-a declarat nevinovată. O face și acum, într-o postare pe Facebook în care îi acuză de implicare în cazul său pe mai mulți demnitari de la putere, inclusiv pe premierul Ciolacu.

Într-un interviu recent, ea a calificat dosarul drept unul „penibil”.

„Legea Cîrstoiu”

Ministerul sănătății lucrează la ceea ce s-ar putea numi „legea Cîrstoiu”.

Candidatul inițial al coaliției PSD-PNL la Primăria Bucureștiului a fost retras săptămâna aceasta: medicul Cătălin Cîrstoiu a continuat să ofere consultații la clinica privată a familiei sale, deși este managerul Spitalului Universitar. Cătălin Cîrstoiu afirmă că nu s-ar afla în incompatibilitate.

Iar Agenția Națională de Integritate nu a oferit vreo lămurire în acest caz, deși a fost sesizată asupra lui încă de-acum patru ani.

Când vine vorba de medicii de la stat care-și trimit pacienții la privat, soluția legislativă trebuie să fie „cumpătată”, spune ministrul Rafila. El adaugă că pacienții suportă direct circa 20% din valoarea serviciilor medicale și a medicamentelor.

Harvey Weinstein, condamnare anulată

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru viol şi agresiune sexuală din 2020 a fostului producător de film Harvey Weinstein.

Instanța a stabilit că procesul se va rejudeca, din cauza unor erori de procedură.

Au fost admise, de exemplu, „în mod eronat”, o serie de mărturii referitoare la alte fapte decât cele comise asupra reclamantelor.

În vârstă de 71 de ani, Weinstein a primit o pedeapsă de 23.

Una dintre cele mai importante figuri vizate de mișcarea #MeToo, el nu iese din pușcărie: a fost condamnat și într-un dosar separat, la Los Angeles.

Portret de candidat

La Știrile Zilei continuăm să vi-i prezentăm pe cei mai importanți dintre politicienii care ne cer votul la locale și la europarlamentare.

Cu ce s-au remarcat până acum?

Și în ce fel ar putea să ne reprezinte în viitor?

Astăzi, Raul Bambu reface traseul lui Vlad Voiculescu.

E joi, 25 aprilie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:50 Clotilde Armand, trimisă în judecată

03:02 Rafila și sponsorizările, episodul al doilea

05:00 „Legea Cîrstoiu”, în pregătire

06:38 Dosarul „2 Mai”: controversa persistă

08:11 Harvey Weinstein, condamnare anulată

09:11 Premierul Spaniei e foarte aproape de demisie

10:26 „Guru” traficant de persoane

11:12 Pădurile din Neamț: „E de groază” (Garda de Mediu)

11:58 Vot obligatoriu? Tinerii ar fi de acord

13:06 Portret de candidat: Vlad Voiculescu

Cele mai recente