Dimineață cu rachete balistice deasupra Kievului, la capătul unui weekend în care Moscova s-a grăbit să găsească o presupusă legătură între atacul terorist de vineri și războiul din țara vecină: mai multe explozii s-au auzit în centrul Kievului și cel puțin un imobil de locuințe a fost avariat.

Coloane groase de fum s-au ridicat și în estul capitalei Ucrainei.

Rachetele au fost lansate din Peninsula Crimeea, ocupată de ruși acum un deceniu.

Cât despre atacul de vineri dintr-o sală de concerte din Moscova, numărul victimelor confirmate se apropie de 140.

Patru suspecți din Tadjikistan au fost puși oficial sub acuzare pentru terorism: unul dintre ei a fost adus în fața instanței într-un cărucior cu rotile.

Toți patru poartă urme foarte vizibile ale bătăilor la care au fost supuși.

Organizația teroristă Statul Islamic a revendicat atacul de vineri și a făcut publice mai multe dovezi video. Unele au fost verificate din surse independente și găsite drept autentice.

Totuși, Vladimir Putin și alte oficialități ruse pretind – fără să fi făcut publică vreo dovadă – că Ucraina ar fi fost implicată în atac.

Candidați comuni

Eurodeputatul Rareș Bogdan numea de curând alianța PSD-PNL „o căsătorie de conveniență”: felul în care coaliția negociază candidaturile din acest an îi cam dă dreptate.

Liderii partidelor au hotărât să susțină candidaturi comune, la locale, în orașe conduse acum de primari USR: Brașov și Timișoara.

Surse din cadrul celor două partide afirmă că fostul primar PNL al Brașovului George Scripcaru ar urma să se confrunte cu cel în exercițiu, Allen Coliban.

La Timișoara, lucrurile sunt ceva mai complicate: fostul primar Nicolae Robu ar urma să fie susținut de ambele partide. Însă președintele Consiliului Județean Timiș, liberalul Alin Nica, ar risca să fie obligat să-i lase locul de candidat lui Alfred Simonis, de la PSD.

Cum liberalii din Timiș contestă înțelegerea, Alin Nica ar putea să fie schimbat de la conducerea filialei județene a partidului.

PSD și PNL vor mai avea candidați comuni în Bacău, unde primar este Lucian Stanciu-Viziteu, dar și în sectoarele unu, doi și cinci ale Bucureștiului.

Aproape liber

Patronul complexului turistic Ferma Dacilor, din Prahova, ar putea să scape de arestul la domiciliu.

Cornel Dinicu va fi cercetat sub control judiciar, a hotărât Judecătoria din Ploieşti, însă decizia nu este definitivă. Cornel Dinicu a fost arestat preventiv la începutul lunii ianuarie, după ce un incendiu a dus la moartea a opt persoane, inclusiv a trei copii. El este acuzat de ucidere din culpă.

Cornel Dinicu a fost plasat în arest la domiciliu la începutul lunii trecute.

Potrivit procurorilor, Ferma Dacilor nu avea autorizaţie de construire. Corpul principal – restaurantul, bucătăria și mai multe spații de cazare – s-ar fi ridicat în regie proprie, fără avizele necesare.

E luni, 25 martie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:39 Atac cu rachete asupra Kievului

01:24 Atentatul din Moscova: patru suspecți acuzați

03:01 Rusia, țintă cu vechime a ISIS

04:56 Tot mai mulți candidați comuni PSD-PNL

06:03 Camere în școală fără acordul părinților

07:45 Ferma Dacilor: patronul ar putea să scape de arest

08:42 Nicolae Manolescu va fi înmormântat mâine

09:48 Dani Alves, eliberat pe cauțiune

10:30 Familia regală britanică: incertitudine profundă

Cele mai recente