Poliția din Vaslui și Spitalul Municipal din Bârlad anchetează împrejurările în care doi angajaţi ai spitalului au fost filmaţi în timp ce bruschează şi agresează verbal un pacient: e vorba de bărbat în vârstă care nu se putea ţine pe picioare.

Cei doi angajaţi (un brancardier şi o infirmieră) vor da note scrise cu privire la cele întâmplate. Ei urmează să apară și în faţa comisiei de disciplină a instituției.

În imagini făcute publice pe rețelele de socializare, cei doi sunt surprinși ieșindu-și din fire în momentul în care bărbatul pare a se îndrepta, aproape în genunchi, către un alt pat decât cel în care voiau să îl aşeze.

Angajați la urgențe, brancardierul și infirmiera nu au fost suspendați : spitalul spune că asistentul șefului de tură îi va monitoriza atent până când se lămuresc lucrurile.

Acuzații grave la FJSC

Mai multe foste studente de la Facultatea de Jurnalism a Universității București acuză un profesor de hărțuire sexuală.

Portalul Rise Project a publicat mărturiile a cinci femei. Ele afirmă că Horea-Mihai Bădău a contactat mai multe studente în particular și că, dacă i s-a răspuns, a mers mai departe: le-a telefonat, le-a invitat în oraș sau la mare ori le-a făcut avansuri insistente. Experiențele lor sunt confirmate de alte nouă femei.

Mesaje scrise sau înregistrări ale unora audio trimise de Horea Bădău fac trimitere la posibile relații intime sau la un viitor comun.

Rise Project scrie, de asemenea, că profesorul a angajat unele tinere la site-urile pe care le-a condus și chiar că ar fi avut relații cu ele cât timp îi erau deopotrivă angajate și studente sau doar studente.

Horea Bădău e din 2021 în concediu fără plată. Contactat de Rise Project, el a spus că nu a hărțuit niciodată pe nimeni – nici sexual, nici în alt fel.

Premieră macabră

Națiunile Unite și Uniunea Europeană au denunțat execuția prin inhalare de azot – o premieră mondială – a unui condamnat la moarte din Statele Unite.

Procedura ar putea echivala cu tortura, spune Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului.

Kenneth Eugene Smith a fost executat în statul Alabama, din sud-estul Americii. Procedura a a durat 29 de minute.

Bărbatul a fost condamnat definitiv în 1996 pentru uciderea unei femei. Asasinatul fusese comandat de soţul acesteia. Un complice al lui Kenneth Eugene Smith a fost executat în 2010.

Potrivit postului local al rețelei de televiziune CBS, care a trimis un ziarist la fața locului, bărbatul a spus înainte să moară că Alabama a dus umanitatea cu un pas înapoi.

Doar trei state americane permit execuţia prin inhalarea de azot, în care moartea este cauzată de hipoxie (epuizarea oxigenului).

E vineri, 26 ianuarie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:53 Pacient în vârstă bruscat într-un spital din Bârlad

02:12 Un profesor universitar din București e acuzat de hărțuire sexuală

04:08 AUR a blocat traficul în București

05:31 Execuție, în Statele Unite, prin inhalarea de azot

06:33 Cea mai înaltă instanță ONU îi cere Israelului prudență în Gaza

08:22 Numiri ale Guvernului în conducerea companiei Electrica

09:17 Victor Brauner la MNAR: familia Năstase își retrage lucrările

10:10 Șoc la Australian Open: Novak Đoković a fost eliminat

11:59 Jürgen Klopp pleacă de la Liverpool la finalul sezonului

Cele mai recente