„Eu sunt optimist”: iată cum a primit Nicușor Dan rezultatele unui sondaj de opinie care îl dă drept câștigător în cursa pentru Primăria capitalei pe Cristian Popescu-Piedone, actualul primar al sectorului 5. 

Acesta din urmă tocmai ce-a anunțat că se va abține de la declarații publice timp de două săptămâni, perioadă în care ar pregăti ceea ce numește „un plan pentru București”.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PSD și PNL, nu reprezintă vreun pericol nici pentru Piedone, nici pentru Nicușor Dan, potrivit cercetării sociologice.

Un al doilea sondaj de opinie îl creditează însă pe Nicușor Dan cu prima șansă la scrutinul din 9 iunie.

Potrivit acestuia, primarul în exercițiu ar fi votat de 34% dintre cei care au exprimat o opțiune. Pe locul al doilea se află Cristian Popescu Piedone, cu 30 de procente.

Agitație în PNL Timiș

Alin Nica a fost demis din fruntea organizației județene a PNL Timiș pentru că s-a opus înțelegerii de la centru privind alegerile locale. Postul său e ocupat, cu titlu interimar, de Vasile Blaga.

De asemenea, biroul de conducere al organizației PNL Timiș a fost dizolvat.

PSD și PNL vor ca pentru șefia Consiliului Județean să fie susținut un candidat PSD, în timp ce liberalii vor da candidatul pentru Primărie. Surse politice spun că propunerea de demitere a lui Alin Nica a venit direct de la secretarul general al partidului, Lucian Bode.

Alin Nica are de gând să candideze pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș indiferent din partea cui. El a spus „mai bine îmi tai o mână decât să semnez o candidatură a domnului Simonis”.

Alfred Simonis, de la PSD, ar fi preferatul coaliției pentru postul de președinte al Consiliului Județean Timiș. PSD și PNL vor mai avea candidaturi comune la Primăriile din Brașov și Bacău și din sectoarele 1, 2 și 5 ale Bucureștiului.

Încă o arestare

Un tribunal din Moscova a arestat preventiv încă un suspect din dosarul atentatului de vineri de la o sală de concerte din capitala Rusiei: aproape 140 de oameni au fost uciși și peste 180 – răniți.

Noul suspect e un cetățean al Kârgâstanului, vecin cu Tadjikistanul, țara din Asia Centrală de unde provin cei patru presupuși atacatori. Bărbatul arestat acum i-ar fi găzduit pe aceștia.

Cu jumătate de gură, Vladimir Putin a admis că atacul terorist a fost comis de „islamiști radicali”: o aripă a Statului Islamic revendicase atentatul încă din weekend, ba chiar a și publicat dovezi video din cursul lui.

Președintele Rusiei insistă însă că autorii atacului ar fi încercat să fugă în Ucraina, fără să ofere nici de această dată vreo dovadă.

În prima lui intervenție publică de după comiterea atentaului, Putin nici măcar nu menționase Statul Islamic.

Ministrul său de externe, Serghei Lavrov, a adăugat astăzi că Rusia nu ar avea nevoie de ajutor occidental pentru a investiga cele întâmplate.

E marți, 26 martie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:46 Cursa pentru București: sondaje contradictorii

05:58 Președintele PNL Timiș a a fost demis

07:54 Nicolae Ciucă are cont pe TikTok

09:12 Cătălin Cherecheș vrea la CEDO

09:54 Pod prăbușit în Statele Unite

11:08 Atentatul din Moscova: încă un suspect arestat

12:31 Polițist audiat într-un dosar de contrabandă

13:20 Moțiune respinsă

14:09 Extrădarea lui Julian Assange în SUA se amână

Cele mai recente