La aproape un an de la exploziile de la un depozit GPL din Crevedia, soldate cu șase victime, primarul Florin Petre e favorit pentru câștigarea unui nou mandat.

Amenințat la un moment dat cu excluderea din PSD pentru că a recunoscut că știa că depozitul respectiv funcționa ilegal, el a fost susținut public chiar de președintele partidului, Marcel Ciolacu.

Jurnalistul Recorder Alex Nedea a constatat că afișele sale electorale se află inclusiv pe gardurile victimelor.

Mai mult, însă, lângă o altă stație GPL din Crevedia se construiește în prezent o clădire. Autorizația a fost emisă de primarul Florin Petre, iar proprietară este soția acestuia.

Radu Mazăre, în libertate

Hotărâre definitivă la Tribunalul Ilfov: Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, a fost eliberat. El primise o condamnare de nouă ani de închisoare într-un dosar privind retrocedări fictive de terenuri și plaje din Constanța și Mamaia.

A încasat opt milioane de euro și peste opt milioane de lei de la o firmă ca să ajute la încheierea unor contracte și la câștigarea unei licitații.

Prejudiciul – de aproape 120.000.000 de euro – nu a fost recuperat.

Expulzat în 2019 din Madagascar, Radu Mazăre a fost trimis în același an la închisoare.

El mai are o condamnare definitivă de cinci ani pentru corupție, dar pedeapsa a fost contopită cu cea din dosarul retrocedărilor.

Extrema dreaptă se regrupează

Marine Le Pen, lidera grupului de extrema dreaptă Adunarea Naţională din Parlamentul Franței, caută să se apropie de şefa guvernului italian, Giorgia Meloni.

Colaborarea la europarlamentare ar trebui să fie mai strânsă, a spus ea. Și a continuat: „Dacă avem succes, putem deveni al doilea grup din Parlamentul European”.

Formațiunea lui Le Pen e aşteptată să învingă partidul preşedintelui Macron la alegerile de luna viitoare.

Cele două politiciene aparţin unor grupuri diferite în Parlamentul European. Adunarea Naţională face parte din grupul Identitate şi Democraţie, în timp ce Fratelli d’Italia, formaţiunea cu rădăcini neofasciste a lui Meloni, aparţine grupului Reformiştilor şi Conservatorilor.

Primul dintre aceste grupuri a trecut de curând printr-o ruptură majoră: extremiștii germani, AfD, au fost excluși din el din cauza unei declarații a capului de listă de la europarlamentare: Maximilian Krah a spus că nu toţi membrii organizaţiei parlamilitare naziste SS au fost criminali.

Alegeri locale 2024: Primăria și CJ Galați

La rubrica Alegeri locale 2024 continuăm să vi-i prezentăm pe candidații care ne cer votul la alegerile din acest an.

Cu ce s-au remarcat până acum?

Și cum ar putea să ne reprezinte în viitor?

Astăzi, Raul Bambu rezumă mizele curselor pentru Primăria și Consiliul Județean Galați.

E luni, 27 mai. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:47 Crevedia, la aproape un an de la explozii

02:53 București: accident în parc, femeie în comă

03:42 Control judiciar: Florian Coldea, la Poliție

05:20 Papua Noua Guinee: alunecare de teren

06:06 Extrema dreaptă europeană se regrupează

07:12 Vânzarea ICA Dunărea: statul rămâne cu paguba

08:01 Radu Mazăre, eliberat condiționat

08:44 A murit handbalistul Ștefan Birtalan

09:48 Alegeri locale 2024: Primăria și CJ Galați

Cele mai recente