O nouă investigație Recorder dovedește legătura directă dintre familia lui Robert Negoiță și blocul Belvedere, din sectorul 3 al Bucureștiului.

O firmă controlată de Ionuț Negoiță, fratele primarului de sector, a împrumutat cu o jumătate de milion de euro societatea deținută în acte de partenera de viață a lui Marius Ciobîcă, city managerul din sector și mâna dreaptă a primarului. Scopul declarat al împrumutului a fost achiziția clădirii aflate în apropierea parcului bucureștean I.O.R.

Firma Greenwise Solutions, abonată la contracte de milioane de euro cu Primăria,  a devenit proprietara clădirii pe acoperișul căreia s-a construit, fără autorizație, o piscină. Apartamentul de lux de la ultimul nivel e deținut în acte de părinții city managerului Marius Ciobîcă.

Mai mult, însă, familia Negoiță și-a recuperat împrumutul după ce Greenwise Solutions a încheiat mai multe contracte cu Primăria. Pentru unul singur – privind furnizarea unor saci de gunoi – s-au plătit aproape 900.000 de euro din fonduri publice.

Întrebat dacă știa despre împrumutul acordat de firma fratelui său, Robert Negoiță a răspuns că acest detaliu nu ar avea importanță, dar a și anunțat că Marius Ciobîcă nu mai este city manager-ul sectorului 3.

Șefa spitalelor, sub control judiciar

Directoarea Administrației Spitalelor din București ar fi încasat o mită de 8.000 de euro pentru a numi pe cine trebuie la conducerea Spitalului Colțea.

Oana Sivache a fost audiată astăzi la DNA și plasată apoi sub control judiciar.

Managerul de la Colțea, Bogdan Furtună, se află și el în aceeași situație.

Oana Sivache este cea care își denunțase anul trecut adjunctul, pe Cristian Plută, pentru luare de mită.

Acesta e acuzat că încasa câte un comision de 5% de la firmele de construcții cărora le atribuia contracte de reparații la spitale.

Oana Sivache se declară nevinovată, ba chiar se caracterizează drept „un Navalnîi al Bucureştiului”.

Alexei Navalnîi, cel mai vizibil critic al lui Vladimir Putin, a murit anul acesta într-o colonie penitenciară din Siberia.

Candidații PNL-PSD la sectoare

Coaliția și-a validat candidații pentru primăriile de sector din București.

PSD propune un consilier general – pe Adrian Vigheciu – drept contracandidat pentru fiul lui Cristian Popescu Piedone la sectorul 5. Actualul  prefect, Rareș Hopincă, ar urma să candideze la Primăria Sectorului 2. Robert Negoiță și Daniel Băluță sunt susținuți pentru noi madate la sectoarele 3 și 4.

Din partea liberalilor, la sectorul 1 va candida deputatul George Tuță, iar la sectorul 6 – Ciprian Ciucu, actualul primar.

Mult mai complicate se anunță însă alegerile din țară: a picat varianta unor candidaturi comune în Bacău și Brașov, conduse în prezent de primari USR.

Iar în Timiș, liberalul Alin Nica a refuzat să-l susțină pe Alfred Simonis, de la PSD, la Consiliul Județean. E și motivul pentru care Nica a fost demis ieri de la conducerea PNL Timiș.

PNL nu a hotărât încă cine va candida la Consiliul Județean Prahova: cercetat pentru corupție și plasat sub control judiciar, Iulian Dumitrescu vrea un nou mandat.

E miercuri, 27 martie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:51 Stăpânii sectorului 3: a căzut primul cap

04:28 Șefa spitalelor din București, acuzată că a luat mită

06:13 7 milioane de euro pentru două remorchere inutile

06:55 Gaza: aproape 80 de morți într-o singură zi

08:04 Prăbușirea podului din Baltimore: cel puțin șase victime

09:51 Transportatorii nu mai vor plafonarea costurilor RCA

10:32 Copiii nu mai pot cumpăra țigări electronice

11:00 Candidații PSD-PNL pentru sectoarele Bucureștiului

12:43 Franța testează săptămâna de lucru de patru zile

Cele mai recente

Ce ne enervează #21 – E prea puțin Ceaușescu

O ediție despre cum te amețesc alegerile astea mai tare decât tiribombele, despre cum faci bani cu nepoții, despre cum punem femeile să facă plozi pentru că țara are nevoie de trupuri, despre cum îți alegi consilierii fără să fii consiliată, despre competenții candidați AUR și SOS, dar și despre faptul că e prea puțin Ceaușescu în viața noastră politică, sau ce-o fi asta.

Violența împotriva femeilor din politică a devenit doctrină națională: „Ești redusă la funcția ta de a face copii și de a produce plăcere”

Interviuri realizate de Recorder cu 16 politiciene, dar și hotărâri de instanță sau ale Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), arată că sexualitatea reprezintă tema cel mai des folosită în atacurile la adresa femeilor din politica românească: referințe la viol, la promiscuitate, la folosirea sexului pentru a obține o funcție, la infidelitate. Scopul e să le umilească și să le distrugă reputația.