Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, s-ar afla deja pe o insulă din Italia, cu soție și mamă cu tot. Așa afirmă surse citate de Digi24.

Cherecheș a fugit din țară vineri, cu câteva ore înainte să fi fost condamnat la cinci ani de închisoare, cu executare, pentru corupție. Din completul care l-a pedepsit a făcut parte judecătoarea căreia socrii lui Cherecheș au încercat să îi dea mită 50.000 de euro, pentru o pedeapsă mai blândă.

Fuga primarului a dus la plecarea din funcții a șase șefi din Poliția de Frontieră, Poliția Română și din serviciul secret al Ministerului de Interne – DIPI. Nemișcat rămâne chestorul Bogdan Despescu, secretar de stat în Minister.

Pensiile private ar putea fi impozitate precum cele speciale, cu 15 sau 20%.

Noul Cod Fiscal e ambiguu în privința câștigurilor de capital din fondurile private de pensii – fie că e vorba de cele obligatorii, din așa-numitul Pilon II, fie de cele facultative. Câștigurile respective sunt tratate precum partea necontributivă a pensiilor de serviciu, ceea ce ar permite taxarea lor peste nivelul din prezent, de 10%. Asociația Administratorilor Fondurilor de Pensii Private spune că de suferit ar avea atât firmele, cît și deponenții, în număr de peste opt milioane.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, spunea de curând că banii administrați de aceste fonduri reprezintă al doilea cel mai important activ financiar al populației, după depozitele bancare.

Qatarul anunță că Israelul și gruparea islamistă Hamas ar fi convenit să prelungească armistițiul din Gaza cu două zile.

39 de ostatici luați de Hamas în urma atacului din 7 octombrie au fost eliberați până acum, în timp ce aproape 120 de palestinieni au ieșit din închisorile israeliene. Imagini făcute publice de Hamas surprind mai multe astfel de momente. Potrivit oficialităților din Qatar (care au mediat înțelegerea inițială), Israelul vrea ca Hamas să elibereze câte zece ostatici în fiecare zi suplimentară de suspendare a operațiunilor armate.

TIR-uri cu ajutoare umanitare, combustibili și materiale sanitare au continuat să intre și astăzi în Gaza.

E luni, 27 noiembrie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:44 Fugit vineri din țară, primarul din Baia Mare s-ar afla în Italia

03:03 De ce ar trebui ca starea Poliției să ajungă în CSAT

05:24 Dosarul vaccinurilor: undă verde pentru urmărirea penală

06:36 Pensiile private, sub o nouă amenințare

09:33 Libertatea: România bugetară secretă

10:35 Qatarul anunță prelungirea armistițiului din Gaza

11:36 Pedagog înjunghiat într-un liceu din Oradea

12:21 Posibil blocaj al CNSAS în anul electoral 2024

13:05 Primul documentar românesc despre street art

Cele mai recente