Gregorian Bivolaru a fost arestat în Franța, alături de 40 de membri ai unei secte yoga.

Cotidianul Libération scrie că el este bănuit de trafic de persoane, de viol și de constituire a unui grup infracțional care răpea oameni. Cercetări s-au făcut în mai multe orașe ale Franței, sub suspiciunea că mișcarea preda tantra yoga cu scopul de a condiționa victimele să accepte relații sexuale prin tehnici de manipulare psihologică. Acestea erau menite să elimine orice noțiune de consimțământ.

În vârstă de 71 de ani, Gregorian Bivolaru e fondatorul Mișcării Spirituale de Integrare în Absolut. Aceasta a devenit ulterior Federația Atman Yoga, prezentă în aproximativ 30 de țări. Gregorian Bivolaru a fost condamnat în 2013 la șase ani de închisoare pentru relații sexuale cu un minor. A fost eliberat condiționat în septembrie 2017.

Bărbatul din Dolj ridicat din greșeală de trupele speciale în cazul crimei de la Sibiu vrea să dea Poliția în judecată.

Laurențiu Lăcătușu spune într-un reportaj al cotidianului Libertatea că a fost agresat în cursul intervenției și că are un certificat medico-legal care ar dovedi acest lucru. El a fost ridicat din fața casei sale din satul doljean Bârza acum aproape două săptămâni, pe 16 noiembrie, în dosarul uciderii unui om de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner.

Zidar și zugrav, Laurențiu Lăcătușu a fost fotografiat de Poliție pe drum către Craiova, lângă o pădure. Avea, ulterior, să ajungă la Sibiu pentru procedura de identificare. Imaginile surprinse pe drum și numele bărbatului au fost apoi făcute publice în lipsa vreunui test ADN sau a unor verificări suplimentare.

Armistițiul din Gaza a fost prelungit oficial cu 48 de ore.

Astăzi și mâine, gruparea islamistă Hamas ar trebui să elibereze câte zece dintre ostaticii luați în urma atacului de pe 7 octombrie. 50 de persoane au fost deja eliberate. Pentru fiecare ostatic, trei palestinieni ar urma să iasă din închisorile israeliene. Înțelegerea riscă să întâmpine noi obstacole, însă: Hamas susține că unii dintre ostatici se află sub controlul altor grupări palestiniene, precum Jihadul Islamic.

E marți, 28 noiembrie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:38 Gregorian Bivolaru, arestat în Franța

01:49 Falsul suspect din dosarul crimei din Sibiu dă Poliția în judecată

05:14 Fraude de 10 milioane de euro cu terenuri din București

06:10 CCR: Pensiile speciale ale parlamentarilor pot fi eliminate doar în viitor

06:51 Armistițiul din Gaza, prelungit oficial

07:48 Ucraina: soția șefului Serviciului de Informații al armatei, otrăvită

08:47 Miercurea Ciuc: Anchetă pentru presupuse abuzuri sexuale într-un liceu

09:38 Cum își suplimentează veniturile angajații Ministerului Fondurilor Europene

10:25 CM de handbal feminin: naționala joacă vineri primul său meci

Cele mai recente