Nu putem doborî dronele de atac care intră în România pentru că nu avem legislație – scurt și militărește, șeful Statului Major al armatei surprindea astfel destulă lume la mijlocul lunii trecute.

Astăzi, ministerul apărării anunță că pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei s-au găsit posibile fragmente ale unei drone.

Site-ul debraila.ro scrie că Poliția a fost alertată încă de-aseară și că zona a fost izolată relativ repede.

Nu a fost emis vreun mesaj RO-ALERT, cum s-a întâmplat în situații asemănătoare, în contextul războiului din Ucraina. Același site a publicat imagini cu o inscripție în alfabetul chirilic găsită la locul prăbușirii.

Mesajul scris ar fi „Nu atinge!”

Premierul Ciolacu s-a arătat prudent – așteaptă rezultatele anchetei asupra celor întâmplate, care ar trebui să lămurească și proveniența aparatului.

În intervalul a numai zece zile, trei drone au căzut în septembrie în apropierea unor localități din Deltă.

În nici unul dintre aceste cazuri, radarele României nu au detectat nimic.

Averea neștiută a lui Cătălin Cîrstoiu

Proaspăt anunțat drept candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu are o avere neștiută considerabilă.

HotNews.ro scrie că ea include apartamente din Mamaia, Sinaia și din București și mai multe mașini de peste 100.000 de euro bucata. Toate sunt cumpărate prin intermediul unor firme.

Documente oficiale citate de HotNews arată că, în afara proprietăților declarate, Cătălin Cîrstoiu folosește inclusiv în campanie unele deținute de firmele sale și ale soției. Ar fi o metodă folosită de mai mulți politicieni, pentru a nu „încărca” declarațiile de avere.

Întrebat de jurnalistul Cristian Andrei cum stau lucrurile, Cătălin Cîrstoiu a recunoscut că deține unele dintre mașinile și locuințele amintite.

Ulterior, însă, când i s-a cerut să explice diferența dintre averea asumată și cea afișată, candidatul PSD-PNL a răspuns „Ați fi vrut să merg cu trotineta?”

Perioada „de dinaintea războiului”

Avertisment lipsit de menajamente din partea premierului Poloniei: întreaga Europă a intrat deja în perioada de dinaintea războiului, a spus Donald Tusk.

Potrivit acestuia, dacă Rusia se impune în Ucraina nimeni nu se va mai putea simți cu adevărat în siguranță pe continent.

Fost președinte al Consiliului European, Donald Tusk a observat că Vladimir Putin dă deja vina pe Ucraina, fără vreo dovadă, pentru atentatul terorist din Moscova de acum o săptămână, soldat cu aproape 140 de victime.

E evident, în opinia sa, că președintele Rusiei caută să justifice intensificarea atacurilor asupra unor ținte civile din Ucraina.

De altfel, Moscova a folosit în premieră, săptămâna aceasta, rachete hipersonice în cursul unui atac asupra Kievului.

E vineri, 29 martie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:48 Posibile fragmente de dronă în Insula Mare a Brăilei

02:03 Atac cu rachete și drone asupra Ucrainei

02:44 Donald Tusk: „Suntem în perioada de dinaintea războiului”

03:57 HotNews: Averea neștiută a lui Cătălin Cîrstoiu

06:45 Fără control de pașapoarte în (aero)porturi

08:36 Explozie la Petromidia Năvodari

09:12 Ferma Dacilor: patronul scapă de arest

09:56 Consiliul Elevilor, de acord cu camerele video în școli

Cele mai recente