12 mașini de pompieri au fost azi necesare pentru a stinge un incendiu din cartierul bucureștean Rahova – în clădirea afectată funcționează un magazin, o sală de sport și una de evenimente.

Nimeni nu a avut se suferit, dar e ca și garantat că, pe măsură ce vremea se încălzește, numărul incendiilor va spori.

Cât de sigur e că pompierii au cum să intervină?

În iulie anul trecut, un incendiu a distrus aproape 20 de case din sectorul 3 al capitalei. Iar pompierii n-au avut cum să împiedice extinderea focului, între altele din lipsa accesului la apă.

Recorder a descoperit că problema e mult mai răspândită, cel puțin în sectorul 3. Iar reprezentanții ISU au confirmat că fenomenul e generalizat în capitală.

Procuror versus politician

Secția de procurori a Consiliului Magistraturii a admis o cerere de apărare a reputației profesionale a procurorului general: Alex Florența l-a reclamat pe fostul ministru al fondurilor europene Cristian Ghinea.

Politicianul USR a făcut afirmații defăimătoare nesusținute de o bază factuală, se afirmă într-un comunicat al CSM.

Joia trecută, Cristian Ghinea l-a numit „pămpălache” pe Alex Florența, despre care a afirmat că, în calitate de fost șef al DIICOT Timiș, a lăsat „orașul să fie năpădit de clanuri”.

Săptămâna trecută, primarul USR al Timișoarei, Dominic Fritz, publicase imagini foarte violente dintr-o curte din oraș. Ele surprind ceea ce primarul numește hărțuirea unei familii de către „clanuri”, cu scopul de a o sili să-și vândă locuința. Poliția a reținut ulterior o persoană.

Dominic Fritz și Nicolae Robu, contracandidatul său din partea alianței PNL-PSD, s-au acuzat reciproc că ar fi susținuți de un clan din Timișoara.

„Legea rusească”, în vigoare

Președintele Parlamentului din Georgia a semnat controversata lege a „agenților străini”, invalidând astfel vetoul prezidențial. Drept urmare, legea intră astăzi oficial în vigoare.

Ea le impune asociațiilor civice sau instituțiilor de presă finanțate cu peste 20% din surse extrerne să se înregistreze drept „agenţi de influenţă străină”.

Calificată drept „legea rusească”, ea a provocat cele mai mari proteste de stradă din Georgia de după prăbușirea Uniunii Sovietice. De altfel, protestele au continuat chiar și în weekendul care a trecut.

Contestatarii legii se vor adresa Curții Constituționale și vor încerca să ducă acest caz și la CEDO.

Rusia e văzută cu suspiciune de numeroși georgieni din cauza sprijinului acordat regiunilor separatiste Abhazia și Osetia de Sud. Moscova a și atacat Georgia în 2008.

Alegeri locale 2024: Primăria și CL Sector 4

La rubrica Alegeri locale 2024 continuăm să vi-i prezentăm pe candidații care ne cer votul la alegerile din acest an.

Cu ce s-au remarcat până acum?

Și cum ar putea să ne reprezinte în viitor?

Astăzi, Raul Bambu rezumă mizele curselor pentru Primăria și Consiliul Local din sectorul 4 al Bucureștiului.

E luni, 3 iunie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:51 Hidranții din București, bombe cu ceas

04:49 Nervi de campanie

06:14 Procurorul general reclamă un politician

07:20 Georgia: legea rusească, în vigoare

08:15 Incident la Ambasada Israelului

08:47 Evaziunea fiscală, în urcare abruptă

09:41 Cum se raportează liceenii la politică?

11:00 Alegeri locale 2024: Primăria și CL din Sectorul 4

Cele mai recente