Pe ultima sută de metri, campania electorală pare să se înăsprească: liderul AUR, George Simion, este vizat de o anchetă a Parchetului General.

Procurorii îl bănuiesc că a instigat la falsificarea câtorva mii de liste de susținători pentru candidatura lui Silvestru Șoșoacă la europarlamentare. Simion i-ar fi îndemnat pe mai mulți membri ai partidului, dar și pe unii dintre angajații de la Parlament, să falsifice listele soțului Dianei Șoșoacă, aflat acum în proces de divorț cu senatoarea. Candidat independent la Parlamentul European, el a fost deja audiat la Parchet.

Potrivit G4Media, dosarul e instrumentat de procurorul Rareș Stan, cel care a condus și ancheta în cazul fraților Tate. La Parchetul General au mai ajuns astăzi candidatul AUR la sectorul 4, avocatul Matei Ștefănescu, și Cristina Dumitrescu, una dintre candidatele la europarlamentare.

Cât despre George Simion, acesta se află la Cluj, de unde reclamă pe Facebook o presupusă încercare de scoatere a AUR din competiția electorală. În București, mai mulți membri și susținători ai partidului au manifestat în fața Parchetului General.

Trafic cu ajutor de la Poliție: primele măsuri

DNA ȘI DIICOT au explicat cum funcționa rețeaua de trafic de persoane coordonată de un fost angajat al Ministerului de Interne.

Între timp, șeful Biroului pentru Imigrări din Caraş-Severin, Vali Mitruş, a fost reţinut, cu propunerea de arestare preventivă. Alţi doi funcţionari ai instituţiei şi administratorul unei firme au fost plasaţi sub control judiciar.

Angajații statului ar fi primit până la 22.000 de euro de la oameni de afaceri pentru a emite avize de muncă sau pentru a prelungi ilegal dreptul de ședere obținut de peste o mie de cetățeni străini. Cei mai mulți erau din Pakistan și din Bangaldesh.

Rețeaua condusă de un pensionar al Ministerului de Interne ar fi pus în pericol și siguranța națională – a înlesnit, potrivit DIICOT, intrarea în România a unor persoane cu „potențial risc terorist”.

SUA: Reguli mai aspre pentru imigranți

Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați s-a declarat „foarte îngrijorat” de înăsprirea politicii americane privind imigraţia.

Preşedintele Biden, aflat campanie pentru realegere, a semnat un decret care îi va împiedica pe imigranţii care au intrat ilegal în Statele Unite să beneficieze de dreptul la azil. Restricțiile se aplică în cazul în care media zilnică a celor care trec granița în America sare de 2.500 într-o săptămână.

Documentul, care a intrat în vigoare la miezul nopții, înlesnește și procedurile necesare expulzării.

„Nu-i voi demoniza niciodată pe imigranți, nu voi spune niciodată că <<otrăvesc sângele națiunii>>. Mai mult, nu-i voi despărți niciodată pe copii de părinții lor”, a declarat Joe Biden: un șir de aluzii la afirmații și politici ale rivalului său republican, Donald Trump.

Mai mulți politicieni de opoziție, însă, consideră că președintele nu a mers suficient de departe.

Până acum, administrația Biden a oprit aproape șase milioane și jumătate de oameni să treacă granița sudică.

Alegeri locale 2024: Primăria și CL din sectorul 6

La rubrica Alegeri locale 2024 continuăm să vi-i prezentăm pe candidații care ne cer votul la alegerile din acest an.

Cu ce s-au remarcat până acum?

Și cum ar putea să ne reprezinte în viitor?

Astăzi, Raul Bambu rezumă mizele curselor pentru Primăria și Consiliul Local din sectorul 6 al Bucureștiului.

E miercuri, 5 iunie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:57 George Simion, vizat de o anchetă penală

03:17 Modestia afișată a Gabrielei Firea

04:43 Trafic cu ajutor de la Poliție: primele măsuri

07:28 Breșă de securitate în Moldova

08:23 SUA: Reguli mai aspre pentru imigranți

09:44 Rectorul Academiei SRI, autoplagiator dovedit

10:23 Monica Iacob-Ridzi a fost reabilitată

11:03 Iași: avocată arestată

11:51 Alegeri locale 2024: Primăria și CL din Sectorul 6

Cele mai recente