N-a durat decât o jumătate de an ca Guvernul să se răzgândească în privința salariilor din învățământ – sau să dea de înțeles că nu prea are cum să-și țină promisiunile.

Veniturile profesorilor se majorează la anul, dar numai cu 20%, arată un proiect de ordonanță publicat de site-ul edupedu.ro. Ordonanța grație căreia s-a oprit, în vară, greva profesorilor le promitea acestora aproape jumătate în plus la salarii. Un debutant, adică, ar trebui să încaseze din ianuarie circa 4.600 de lei.

Sindicatele din educație negociază chiar în această perioadă cu Guvernul principiile salarizării. În octombrie, liderul sindicatului Spiru Haret, Marius Nistor, spunea la Știrile Zilei că intențiile cabinetului vor deveni clare în momentul în care va face public proiectul de buget și că amenințarea cu reluarea grevei generale rămâne valabilă.

Hala bucureșteană Laminor nu are autorizație de securitate la incendiu și nici instalații funcționale de alertă sau de stingere a focului.

Pompierii au amendat cu 60.000 de lei firma care o administrează, aflată în subordinea Consiliului Local din sectorul 3. Europa Liberă scrie că numai în primul weekend al Târgului de Crăciun au ajuns în Hala Laminor circa 200.000 de oameni.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență spune că legea nu îi permite să oprească activitatea și că poate să dea o singură dată sancțiuni pentru un eveniment anume. Parte a uzinelor Malaxa din interbelic – botezate ulterior Uzinele 23 August –, Hala Laminor a fost reabilitată cu peste 100.000.000 de euro din bugetul Primăriei de sector.

Congresul Statelor Unite nu a reușit să adopte un pachet de ajutor financiar de peste 100.000.000.000 de dolari pentru Ucraina și Israel.

Opoziţia republicană a refuzat să susţină propunerea administrației Biden și a cerut în schimb concesii semnificative în privința regimului imigranților. Cu numai câteva ore înainte, Joe Biden ceruse Parlamentului să aprobe aceste cheltuieli. Președintele Statelor Unite a numit blocarea fondurilor „cel mai mare cadou” oferit lui Vladimir Putin. El a adăugat că președintele Rusiei nu se va opri la Ucraina, dacă va avea câștig de cauză în războiul cu țara vecină.

Joe Biden a invocat explicit ipoteza unui atac rusesc asupra unei țări NATO și obligația Statelor Unite de a intra în război, în această eventualitate.

E joi, 7 decembrie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:44 Proiect de OUG: doar 20% în plus la salariile profesorilor

02:11 Guvernul recompensează bugetarii „speciali”

02:42 Pilonul 2 de pensii: încă o controversă

03:49 Cine ar fi intermediat mita de la Administrația Spitalelor București

05:09 Hala bucureșteană Laminor, fără autorizație de securitate la incendiu

06:06 Blocaj în Congresul SUA în privința ajutorului pentru Ucraina și Israel

07:07 Marea Britanie acuză Rusia de „spionaj cibernetic susținut”

08:13 Astăzi expiră polițele RCA emise de Euroins

09:06 Percheziții DNA la Fisc. Unii angajați ar fi luat mită

09:44 Fotbal: o echipă la care a jucat Pelé a retrogradat pentru prima dată în istorie

Cele mai recente