Este dosarul DNA care a deschis – neoficial – campaniile pentru anul electoral 2024.

Și e limpede pe cine dezavantajează el: procurorii i-au audiat astăzi, în dosarul vaccinurilor anti-COVID, pe foștii miniștri USR ai sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Cei doi au fost puși sub urmărire penală, la fel cum s-a întâmplat în cazul fostului premier Florin Cîțu.

Foștii membri ai Guvernului sunt acuzați că au decis în 2021 ca România să cumpere un număr inutil de vaccinuri anti-COVID, fără vreo justificare legală. Prejudiciul ar fi de circa un miliard de euro.

Luna trecută, după ce DNA a făcut publică deschiderea acestui dosar, Vlad Voiculescu spunea la Știrile Zilei că va colabora cu procurorii. El a insistat însă că toate deciziile majore din perioada pandemiei au aparținut structurilor militare care au coordonat campania de vaccinare.

După Spitalul Județean Suceava, și cel din Cluj a fost condamnat la plata unor despăgubiri din cauza infecțiilor nosocomiale.

Instituția are de achitat despăgubiri de 300.000 de euro unei familii. Decizia a fost luată de Curtea de Apel din Cluj. Un bărbat (soț și tată) a murit în 2017, după ce s-a infectat cu o bacterie la spital. Pacientul a ajuns în instituție cu un anevrism cerebral și, inițial, a fost operat cu succes. Nu a supraviețuit însă infecției intraspitalicești. Sentința s-a pronunțat la mai bine de șase ani de la moartea bărbatului.

Hunter Biden, fiul preşedintelui Statelor Unite, a fost inculpat pentru a doua oară la nivel federal, de data aceasta pentru evaziune fiscală.

În vârstă de 53 de ani, el e acuzat că a încercat să evite plata unor taxe de aproape un milion și jumătate de dolari între 2016 și 2019. Rechizitoriul spune că Hunter Biden a cheltuit milioane de dolari pentru un stil de viață extravagant: fostul avocat și om de afaceri e acuzat că a folosit taxele neplătite pentru consumul de droguri, compania unor escorte și pentru mașini și haine de lux.

Fiul președintelui e deja urmărit penal pentru deţinere ilegală de armă. El ar putea să fie judecat de două ori anul viitor, în timp ce Joe Biden încearcă să fie reales la Casa Albă.

E vineri, 8 decembrie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:42 Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, audiați la DNA

04:13 Document oficial: bacterii în mâncarea de la spitalul vasluian Murgeni

05:14 Atac cu rachete al Rusiei asupra orașului ucrainean Harkov

05:36 Tensiune în America în privința ajutorului pentru Ucraina

06:32 Fiul președintelui SUA, inculpat a doua oară

07:26 Infecțiile intraspitalicești: încă o condamnare

08:03 Hala bucureșteană Laminor și afacerile familiei Negoiță

08:59 Naționala feminină de handbal, eșec la Campionatul Mondial

Cele mai recente