Negocieri fără rezultat – deocamdată – pe tema comasării alegerilor. Liderii PSD și PNL au plecat relativ repede de la discuțiii la o recepție a Serviciului de Informații Externe.

Pare deja aproape sigur că localele și europarlamentarele vor avea loc anul acesta la aceeași dată: 9 iunie.

Avantajate de un astfel de aranjament, în detrimentul opoziției, partidele de la putere se gândesc chiar ca primul tur al parlamentarelor să aibă loc, în decembrie,  odată cu prezidențialele.

Mai mult, n-ar fi exclusă o candidatură comună la Cotroceni: Nicolae Ciucă sau Marcel Ciolacu.

De acord cu ideea comasării se declara, ieri, și președintele Iohannis.

Primii la vize

Prietenia româno-americană se întărește cu ajutor consistent din partea instituțiilor de forță: în încercarea de a reduce rata de respingere a cererilor pentru vize, Ambasada Statelor Unite și Guvernul le oferă un regim privilegiat angajaților din Ministerul de Interne și al Apărării, dar și din mai multe servicii secrete: SRI, SIE și SPP.

Programarea la interviuri se va face cu prioritate, iar unitățile vor deconta din fondurile proprii suma necesară obținerii vizei, 185 de dolari.

Mesaje prin care angajații sunt îndemnați să profite de ocazie au început deja să circule pe grupuri de WhatsApp ale instituțiilor de forță, confirmă Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol. Unii dintre colegii săi, spune Cosmin Andreica, au calificat demersurile drept o „invitație la emigrare”.

Putin aleargă singur

Nimeni nu se poate declara surprins, dar curajul și încăpățânarea omului chiar sînt remarcabile: Boris Nadejdin, singurul contracandidat al lui Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale, a aflat că i-a fost respinsă candidatura de către Comisia Electorală din Rusia.

Nadejdin denunţă, între altele, războiul pornit de Putin în Ucraina acum aproape doi ani. El va reclama decizia la Curtea Supremă și respinge acuzația că ar fi inclus mai multe semnături false în lista celor necesare candidaturii.

Alegerile din Rusia încep pe 15 martie și durează trei zile. E primul scrutin de după o modificare a Constituției care îi permite lui Vladimir Putin să candideze pentru încă două mandate.

E joi, 8 februarie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:46 Comasarea alegerilor, tot mai aproape

04:36 Vize SUA cu prioritate pentru angajații instituțiilor de forță

06:23 Licitațiile publice: posibilă favorizare a producătorilor locali

08:10 Donald Tusk le bate obrazul republicanilor din Congresul SUA

09:13  Alegeri în Rusia: probleme pentru contracandidatul lui Putin

10:00 Afacere imobiliară din Ploiești, anchetată de Parchet

11:12  Înțelegere anticoncurențială între Altex, Flanco, eMAG și Samsung România

11:49 Cântărețul Florin Salam a fost pus sub acuzare pentru înșelăciune

Cele mai recente