O grupare coordonată de un influent primar liberal și girată de lideri PNL domină autoritar afacerile din stațiunea Sinaia, dar se și extinde în afara granițelor.

O anchetă Recorder arată cum, prin intermediul unor interpuși, ea a cumpărat inclusiv un castel din Franța.

În stațiunea montană din Prahova, de asemenea, s-a ridicat un palat de o mie de metri pătrați în mijlocul unei rezervații de arhitectură. Iar o stradă s-a construit pentru un singur om – primarul Vlad Oprea.

Unul dintre apropiații acestuia, Beniamin Gonț, e cel care, în acte, administrează refacerea castelului din Franța.

Investigația Cartelul din Carpați, care mai include trucarea unor licitații, construirea unei vile de vacanță a unui fost ministru de interne și sărbători în vilele de protocol, e de găsit pe site-ul recorder.ro.

Arhiepiscopul Teodosie, trimis în judecată

DNA l-a trimis în judecată pe Arhiepiscopul Constanței pentru trafic de influență, în urma unei anchete Recorder.

Înalt Prea Sfințitul Teodosie a fost surprins cu camera ascunsă de către un pretins om de afaceri. Acesta i-a propus să obțină o finanțare de 800.000 de lei de la Secretariatul de Stat pentru Culte, în schimbul unui comision de 20% din sumă.

Arhiepiscopul Teodosie s-a referit la înțelegere drept „mană cerească”.

Detaliile înțelegerii, inclusiv camuflarea mitei, au fost negociate cu preotul Ilie Petre, consilier al Arhiepiscopului Teodosie. Acesta va fi judecat pentru complicitate la cumpărare de influență.

Dosarul a fost instrumentat de procurorul Andrei Bodean, fost șef al DNA Constanța. Acesta a părăsit insituția și lucrează, din această săptămînă, la Parchetul Tribunalului Constanța.

Xi Jinping, în vizită la vecini

Preşedintele Serbiei, Alexandar Vučić, i-a cerut omologului său din China ajutor în fața presiunilor externe: el pretinde că Belgardul se confruntă cu ele din cauză că ar urma o politică „autonomă”.

Vučić nu a intrat în amănunte, dar a denunţat de mai multe ori demersurile menite să facă Serbia să se alăture sancţiunilor la adresa Rusiei.

Președintele Chinei, Xi Jinping, se află în plin turneu european: după opririle din Franța și din Serbia, el ajunge la Budapesta.

Din 2022 încoace, China a investit puternic în țara vecină. Iar Viktor Orbán și-a folosit în mai multe rânduri dreptul de veto pentru a bloca sau a atenua declarațiile critice ale Uniunii Europene la adresa Chinei.

Ambele state se prezintă drept neutre în ceea ce privește războiul din Ucraina și insistă asupra unei soluții politice.

Portret de candidat: Claudiu Târziu

La Știrile Zilei continuăm să vi-i prezentăm pe cei mai importanți dintre politicienii care ne cer votul la locale și la europarlamentare.

Cu ce s-au remarcat până acum?

Și în ce fel ar putea să ne reprezinte în viitor?

Astăzi, Raul Bambu reface traseul lui Claudiu Târziu.

E miercuri, 8 mai. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:43 Cartelul din Carpați: cine stăpânește Sinaia?

02:17 ÎPS Teodosie, trimis în judecată

05:09 Conducerea NATO: Klaus Iohannis insistă

07:49 SUA suspendă livrarea unor bombe Israelului

08:20 Gaza: încordare în creștere la Rafah

09:08 Xi Jinping, în vizită la vecinii României

10:13 Brăila: clipuri de campanie ale PNL în școli

10:59 Pensiile magistraților: încă un proces

11:50 Vot cu telefonul în Estonia

12:47 Portet de candidat: Claudiu Târziu

Cele mai recente