Liderul partidului AUR și trei parlamentari ai formațiunii sunt menționați într-un dosar penal privind posibila corupere a alegătorilor.

Poliția din Ialomița a trimis Parlamentului o informare în acest sens.

Agenții întreabă dacă George Simion, Claudiu Târziu, Marius Lulea și Silviu Păunescu au vreo calitate specială prevăzută în Codul de Procedură Penală. Surse judiciare afirmă că cercetările ar viza caravanele medicale organizate de AUR.

Într-un clip făcut public pe Facebook, George Simion a denunțat ceea ce numește „un dosar făcut la comandă”.

A doua victimă

A murit eleva care intrase în comă luna trecută, când internatorul liceului „Tamási Áron”, din Odorheiu Secuiesc, s-a prăbușit parțial.

Adolescenta de 17 ani fusese internată pe 18 decembrie la Spitalul de Urgenţă din Târgu-Mureş. Avea, între altele, traumatism de coloană.

E al doilea deces provocat de accidentul din Odorhei: un băiat care-ar fi împlinit 18 ani de Crăciun a murit imediat după ce a fost scos de sub dărâmături.

Patronul firmei care făcea o serie de lucrări la clădirea internatului este sub control judiciar. El e cercetat pentru ucidere din culpă și pentru vătămare corporală din culpă.

Criză acută de personal

15.000 de angajați lipsă în sistemul sanitar: afectate sunt spitalele din toată țara, iar în marile orașe consecințele sunt din ce în ce mai evidente. Camerele de gardă sunt suprasolicitate, se așteaptă până la cinci-șase ore pentru o consultație, iar sindicaliștii din București amenință că vor face grevă luna viitoare.

Spitalul bucureștean „Victor Babeș”, unul dintre cele mai importante din țară, are, de exemplu, 100 de posturi vacante, iar cel de copii „Victor Gomoiu” – peste 150.

Salariile din sistemul sanitar au sporit semnificativ din 2018 încoace, însă problema e că în luna mai Guvernul a blocat concursurile pentru posturile publice.

Angajări s-au mai putut face numai prin memorandum, pentru fiecare domeniu în parte.

Școli închise

Ninsoarea și viscolul îi împiedică pe elevii din Iași să ajungă la cursuri: oficialitățile județene au închis toate școlile din cauza intemperiilor din această săptămână.

Măsuri asemănătoare s-au luat și în privința unor școli din Botoşani, Brăila, Galaţi, Neamţ şi Suceava.

Vântul puternic și ninsoarea au dus și la închiderea a cel puțin patru porțiuni de drumuri naționale din Vrancea și Vaslui. Mai multe accidente s-au produs din cauza vremii în Moldova.

În județele Iași și Galați, numeroase trenuri au avut, de asemenea, întârzieri.

E marți, 9 ianuarie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:48 Liderii AUR, menționați într-un dosar penal

02:08 Prăbușirea internatului din Odorhei: a doua victimă

02:58 Criză acută de personal în sistemul sanitar

05:13 Socrul lui Victor Ponta a fost numit în conducerea Romsilva

06:18 Războiul din Gaza: armata atacă în plin turneu diplomatic american

07:39 Un aliat al lui Macron, noul premier al Franței

08:33 Ecuador: stare de urgență din cauza haosului din închisori

09:27 Grevă japoneză a elevilor fără transport gratuit

09:57 Viscolul și ninsoarea au închis sute de școli

10:31 2023, oficial cel mai cald an din istoria măsurătorilor

Cele mai recente