Pus sub control judiciar pentru că ar candida la europarlamentare grație unei liste falsificate de susținători, Silvestru Șoșoacă a ajuns astăzi la Poliție ca să fie luat în evidență.

Soțul Dianei Șoșoacă – aflat în proces de divorț cu senatoarea – e bănuit de uz de fals și de fals în declarații. Astăzi a părut să recunoască, între altele, că pe listele sale de susținători ar exista semnături falsificate.

Fără să facă public vreun nume, Parchetul General a dat de înțeles că vizat de anchetă ar fi și liderul AUR, George Simion. Mai mulți candidați și membri AUR au fost, de altfel, audiați ieri.

George Simion nu a ajuns deocamdată la Parchet, dar partidul a profitat imediat de cele întâmplate ca să-și dinamizeze ultimele zile de campanie. Manifestații au avut loc atât în București, la sediul Parchetului, cât și la Cluj, unde se afla ieri liderul partidului.

Un partid trebuie să strângă 200.000 de semnături ca să se înscrie în alegerile europarlamentare. Iar un candidat independent are nevoie de 100.000.

Într-un interviu de la începutul acestei luni, acordat activistului Valeriu Nicolae pentru Starea Nației, George Simion însuși a calificat drept „o prefăcătorie” efortul necesar strângerii de semnături necesare candidaturii în alegeri.

Minim majorat

Cu câteva zile înaintea alegerilor, Guvernul a adoptat majorarea salariului minim pe economie.

Valoarea lui netă va fi de la 1 iulie de 2.363 de lei.

Mai consistente, dar nemodificate, sunt nivelurile salariilor minime din construcții și agricultură. Deși premierul Ciolacu afirma de curând că punctul de amendă, care este legat direct de creșterea salariului minim, va fi înghețat, promisiunea nu s-a concretizat astăzi.

„Mai e timp pînă pe 1 iulie”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Gaza: școală bombardată

Cel puțin 37 de persoane au fost ucise într-un atac israelian în centrul Fâșiei Gaza. Vizată a fost o școală a agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni.

Armata spune că instituția ar fi fost, de fapt, folosită de militanți din cadrul Hamas și că atacul a dus la eliminarea „mai multor teroriști”.

Numeroase clădiri ale agenției Națiunilor Unite au devenit adăposturi pentru populaţia civilă. După aproape opt luni de lupte, peste 1.700.000 de oameni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele.

Hamas, considerată o organizație teroristă de Statele Unite și de Uniunea Europeană, a respins de mai multe ori acuzațiile că ar folosi civilii pe post de scuturi umane.

Distrugerea grupării radicale palestiniene e scopul declarat al Guvernului Netanyahu, în urma atacului de pe 7 octombrie: circa 1.200 de civili israelieni au fost uciși atunci, iar 251 – luați ostatici.

Alegeri locale 2024: bătălia pentru București

La rubrica Alegeri locale 2024 continuăm să vi-i prezentăm pe candidații care ne cer votul la alegerile din acest an.

Cu ce s-au remarcat până acum?

Și cum ar putea să ne reprezinte în viitor?

Astăzi, Raul Bambu rezumă mizele curselor pentru Primăria capitalei și pentru Consiliul General al Bucureștiului.

E joi, 6 iunie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:56 Silvestru Șoșoacă, două luni sub control judiciar

04:46 Primăria capitalei: Piedone nu renunță

05:51 Gaza: școală bombardată, zeci de victime

06:54 Vlad Pascu, arest prelungit

07:47 Salariul minim, majorat oficial

08:21 Novak Djokovic, operat cu succes

09:17 Alegeri locale 2024: bătălia pentru București

Cele mai recente