Început de an din ce în ce mai încordat pentru Guvernul Ciolacu: apetitul pentru proteste publice sporește pe zi ce trece.

Patronilor din transporturi și agricultură li s-au alăturat de curând medicii de familie și cei din ambulatoriu, iar astăzi a venit rândul sindicatului SANITAS și al angajaților de la Consiliul pentru Combaterea Discriminării.

Medicii și asistenții s-au strâns la Ministerul de Finanțe. Ei vor ca salariile să se majoreze cu 20%, inclusiv pentru personalul auxiliar.

Iar primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a aprobat, în cele din urmă, organizarea unor proteste de trei zile în oraș. Vor începe duminică și ar urma să implice 5.000 de persoane și 200 de utilaje. Nicușor Dan a spus însă că transportatorii și fermierii nu se vor strânge la Piața Victoriei, în fața Guvernului, ci lângă Parlament.

Corupție în numele Domnului

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a fost inculpat oficial de DNA pentru cumpărare de influență, în urma unei anchete Recorder.

Înaltul prelat pretinde că procurorii nu l-ar fi întrebat însă nimic și că dosarul „nu are conținut”.

Publicată spre sfârșitul anului trecut, ancheta „Corupție în numele Domnului” îi surprinde pe Arhiepiscopul Teodosie și pe unul dintre consilierii săi: cei doi îi promit unui pretins om de afaceri un comision de 20% dintr-o finanțare de 800.000 de lei, pe care bărbatul ar fi urmat s-o obțină de la buget prin influență politică.

DNA spune că, pe lângă statutul de arhiepiscop, Teodosie are și calitatea de „funcționar public în sensul legii penale”.

Încordare între Iran și Pakistan

Cel puțin nouă persoane au fost ucise pe teritoriul Iranului în atacuri cu rachete lansate de armata țării vecine.

Oficialitățile de la Islamabad afirmă că ținta lor ar fi fost „ascunzătorile” unor grupări teroriste. Atacurile urmează unora asemănătoare, lansate de Iran acum două zile în regiunea pakistaneză Baluchistan.

Cele întâmplate reprezintă primul atac terestru asupra Iranului din anii ’80 încoace: dictatorul irakian Saddam Hussein a pornit atunci un război care avea să dureze nu mai puțin de opt ani.

Teheranul și Islamabadul s-au acuzat reciproc că permit unor grupări rebele să opereze de pe teritoriul celeilalte țări. Arareori, însă, au fost implicate în astfel de incidente forțele oficiale.

E joi, 18 ianuarie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:47 Noi și noi proteste: azi, sindicatul Sanitas și angajații CNCD

02:05 Fermierii și transportatorii, deciși să nu plece din stradă

03:12 Plată în rate a RCA pentru toată lumea

04:16 Mitinguri autorizate în București

05:15 Unde este domnul Iohannis?

05:59 Atac cu rachete al Pakistanului în Iran: cel puțin nouă morți

07:06 Germania înăsprește legea privind imigrația

08:01 Arhiepiscopul Teodosie, inculpat în urma unei anchete Recorder

09:35 Decizie amânată în dosarul „Ferma Dacilor”

10:28 Simona Halep, meci demonstrativ la vară

Cele mai recente