Țara fără memorie. Cazul Crevedia

La nouă luni de la explozia care omora șase oameni și distrugea mai multe locuințe, cetățenii din Crevedia se pregătesc să-i aleagă pe cei care le vor apăra interesele în următorii patru ani.

Primarul Florin Petre, cel care în momentul exploziei a admis că știa despre funcționarea ilegală a depozitului GPL unde s-a produs tragedia, este favorit pentru câștigarea unui nou mandat. Iar afișele sale electorale stau agățate inclusiv pe gardurile victimelor.

Am mers la Crevedia, să înțelegem de ce uită oamenii atât de ușor. Și am descoperit că explozia depozitului GPL nu a fost efectul hazardului, ci al unui stil de a face administrație în disprețul legii și al interesului public. Un stil cu care mulți dintre cetățenii comunei s-au obișnuit și pe care l-au acceptat.

Dar este Crevedia o excepție sau mai degrabă un caz simbolic care surprinde una din marile probleme ale societății românești?

Răspunsul nu este doar în materialul video de mai jos. Va fi și în rezultatele multiplelor runde de alegeri programate pe parcursul acestui an.

SUSȚINE PROIECTUL RECORDER
DONEAZĂ PENTRU JURNALISM
Conținutul nostru este gratuit, însă n-ar fi posibil fără oameni care plătesc pentru el. Salariile jurnaliștilor, deplasările în țară și toate celelalte cheltuieli necesare pentru funcționarea unei redacții sunt susținute din donațiile cititorilor. Contribuie și tu!
Cele mai recente