Un tânăr anteprenor din Iași a reușit să acceseze fonduri europene și s-a dus cu banii direct la păcănele

ABSORBȚIE. Să mai zică cineva că stăm prost la accesarea banilor europeni! Nu stăm prost deloc, stăm bine, ne descurcăm să le luăm creițarii la fraierii ăia de la Bruxelles, dar ne place să ne batem joc de ei. Respectabila publicație “Bună Ziua Iași” relatează că Andrei Anti, un cetățean din capitala Moldovei, i-a îmbrobodit pe ăștia de la Uniunea Europeană că vrea să se facă fermier și să pună pe picioare o afacere. În acest sens, el a reușit să acceseze un avans de 107.304 lei (circa 24.000 de euro) pe baza programului “Instalarea tinerilor fermieri”, bani cu care urma să se apuce de treabă. Bineînțeles că nu s-a apucat. Când s-a văzut cu banii în mână, moldoveanul nostru s-a înfundat într-o cârciumă și a început să-i joace la păcănele. Conform procurorilor DNA, care îl anchetează acum pentru “schimbarea destinației unor fonduri europene”, ieșeanul a pierdut o bună parte din bani, iar cu restul a reparat acoperișul unui grajd din gospodăria personală. O fi zis, probabil, că să rămână și el cu ceva. Acum a fost trimis în judecată și nu e exclus să ajungă și la pușcărie. Harfa.ro îl felicită pe moldovean că a ajutat România să-și crească rata de absorbție a fondurilor europene, dar vă sfătuiește să nu faceți ca el. Nu mai accesați, fraților, dacă nu știți ce să faceți cu banii, că ăștia nu vi-i dau ca să-i jucați voi la păcănele.

Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să

Ce ne enervează #21 – E prea puțin Ceaușescu

O ediție despre cum te amețesc alegerile astea mai tare decât tiribombele, despre cum faci bani cu nepoții, despre cum punem femeile să facă plozi pentru că țara are nevoie de trupuri, despre cum îți alegi consilierii fără să fii consiliată, despre competenții candidați AUR și SOS, dar și despre faptul că e prea puțin Ceaușescu în viața noastră politică, sau ce-o fi asta.

Violența împotriva femeilor din politică a devenit doctrină națională: „Ești redusă la funcția ta de a face copii și de a produce plăcere”

Interviuri realizate de Recorder cu 16 politiciene, dar și hotărâri de instanță sau ale Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), arată că sexualitatea reprezintă tema cel mai des folosită în atacurile la adresa femeilor din politica românească: referințe la viol, la promiscuitate, la folosirea sexului pentru a obține o funcție, la infidelitate. Scopul e să le umilească și să le distrugă reputația.