Palestinienii din România se simt jigniți de Guvern: „Dragnea vrea să ne dea înapoi cu 50 de ani?!”

  • Câteva zeci de cetățeni palestinieni s-au adunat, marți, în fața ambasadei de la București, pentru a depune flori în memoria victimelor din Fâșia Gaza, dar și pentru a discuta despre poziționarea României în conflictul israeliano-palestinian.

Peste 50 de oameni au murit, săptămâna trecută, în Fâșia Gaza, în urma protestelor provocate de mutarea Ambasadei SUA la Ierusalim, iar România a fost una dintre cele patru țări din Uniunea Europeană care au susținut această mutare. De asemenea, România este prima țară din UE care și-a exprimat intenția de a-și muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, principalul susținător al acestei decizii fiind însuși președintele PSD Liviu Dragnea. Ambasadorul Statului Palestina la București a fost chemat în țară să explice situația.

În România trăiesc câteva mii de palestinieni, cei mai mulți dintre ei fiind veniți încă din anii comunismului, când politica țării noastre era de a păstra un echilibru între arabi și israelieni. Palestinienii din România se declară acum bulversați de felul în care țara lor adoptivă își schimbă poziționarea și consideră că interesele personale ale politicienilor nu ar trebui amestecate în deciziile de politică externă.

 

Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să

Ce ne enervează #21 – E prea puțin Ceaușescu

O ediție despre cum te amețesc alegerile astea mai tare decât tiribombele, despre cum faci bani cu nepoții, despre cum punem femeile să facă plozi pentru că țara are nevoie de trupuri, despre cum îți alegi consilierii fără să fii consiliată, despre competenții candidați AUR și SOS, dar și despre faptul că e prea puțin Ceaușescu în viața noastră politică, sau ce-o fi asta.

Violența împotriva femeilor din politică a devenit doctrină națională: „Ești redusă la funcția ta de a face copii și de a produce plăcere”

Interviuri realizate de Recorder cu 16 politiciene, dar și hotărâri de instanță sau ale Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), arată că sexualitatea reprezintă tema cel mai des folosită în atacurile la adresa femeilor din politica românească: referințe la viol, la promiscuitate, la folosirea sexului pentru a obține o funcție, la infidelitate. Scopul e să le umilească și să le distrugă reputația.