VIDEO. Statul închide ochii la otrăvirea propriilor cetățeni

După ce ieri am arătat că în România există peste 150 de rețele de apă clandestine, care funcționează fără aviz sanitar, astăzi vă prezentăm efectele devastatoare ale acestei realități.

Am mers în două comune, din două regiuni diferite ale României, în care funcționează rețele de apă fără aviz. Am recoltat probe și le-am analizat într-un laborator acreditat. Rezultatele au indicat substanțe și bacterii extrem de periculoase în apa pe care oamenii o consumă cu încredere, fără ca autoritățile să le comunice că poate fi periculoasă pentru sănătate. Acest lucru se întâmplă inclusiv în școli și în gospodării în care mamele prepară lapte praf pentru bebeluși cu apă de la robinet.

Este o situație la care autoritățile locale și centrale asistă pasive la otrăvirea propriilor cetățeni. Dacă vi se pare o afirmație prea dură, urmăriți materialul video mai jos:

SUSȚINE PROIECTUL RECORDER
DONEAZĂ PENTRU JURNALISM
Conținutul nostru este gratuit, însă n-ar fi posibil fără oameni care plătesc pentru el. Salariile jurnaliștilor, deplasările în țară și toate celelalte cheltuieli necesare pentru funcționarea unei redacții sunt susținute din donațiile cititorilor. Contribuie și tu!
Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să

Ce ne enervează #21 – E prea puțin Ceaușescu

O ediție despre cum te amețesc alegerile astea mai tare decât tiribombele, despre cum faci bani cu nepoții, despre cum punem femeile să facă plozi pentru că țara are nevoie de trupuri, despre cum îți alegi consilierii fără să fii consiliată, despre competenții candidați AUR și SOS, dar și despre faptul că e prea puțin Ceaușescu în viața noastră politică, sau ce-o fi asta.

Violența împotriva femeilor din politică a devenit doctrină națională: „Ești redusă la funcția ta de a face copii și de a produce plăcere”

Interviuri realizate de Recorder cu 16 politiciene, dar și hotărâri de instanță sau ale Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), arată că sexualitatea reprezintă tema cel mai des folosită în atacurile la adresa femeilor din politica românească: referințe la viol, la promiscuitate, la folosirea sexului pentru a obține o funcție, la infidelitate. Scopul e să le umilească și să le distrugă reputația.