Caz ciudat la Arad: Patru oameni și un câine au rămas blocați în liftul unui bloc. Trei dintre ei erau supraponderali

ÎNCURCĂTURĂ. Incidentul s-a petrecut pe strada Predeal din municipiul Arad, într-un bloc la parterul căruia s-au întâlnit patru cetățeni care voiau să acceadă către etajele superioare. Întâmplarea face că trei dintre cele patru persoane (doi bărbați și două femei) erau supraponderale: Primul bărbat avea peste 200 de kilograme, în timp ce al doilea oprea acul cântarului în jurul lui 100. De partea cealaltă, femeile nu erau nici ele foarte firave: prima cântărea aproximativ 100 de kilograme, a doua avea 60. Ca să nu rămână mai prejos, aceasta din urmă ținea în brațe un câine. Fără a mai socoti patrupedul, curajosul grup cântărea împreună peste 460 de kilograme, în timp ce ascensorul avertiza printr-o plăcuță afișată la vedere că nu poate susține mai mult de 320. „Cu toate că alarma de gabarit a sunat, domnii și doamnele au preferat să riște”, relatează site-ul arădean arq.ro. Previzibil, liftul s-a blocat între etaje, generând o atmosferă de panică. Chemate prin numărul de urgență 112, echipele de salvatori au reușit să-i extragă pe cei patru, împreună cu câinele, din neplăcuta captivitate. Firma care se ocupă cu întreținerea ascensorului a precizat că vina le aparține exclusiv celor implicați, liftul fiind nou și în bună stare de funcționare, dar având, totuși, limitele lui.

Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să

Ce ne enervează #21 – E prea puțin Ceaușescu

O ediție despre cum te amețesc alegerile astea mai tare decât tiribombele, despre cum faci bani cu nepoții, despre cum punem femeile să facă plozi pentru că țara are nevoie de trupuri, despre cum îți alegi consilierii fără să fii consiliată, despre competenții candidați AUR și SOS, dar și despre faptul că e prea puțin Ceaușescu în viața noastră politică, sau ce-o fi asta.

Violența împotriva femeilor din politică a devenit doctrină națională: „Ești redusă la funcția ta de a face copii și de a produce plăcere”

Interviuri realizate de Recorder cu 16 politiciene, dar și hotărâri de instanță sau ale Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), arată că sexualitatea reprezintă tema cel mai des folosită în atacurile la adresa femeilor din politica românească: referințe la viol, la promiscuitate, la folosirea sexului pentru a obține o funcție, la infidelitate. Scopul e să le umilească și să le distrugă reputația.